Тиснуть на болючу точку - Кремль поставив шокуючий ультиматум Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Тиснуть на болючу точку - Кремль поставив шокуючий ультиматум Україні

Тиснуть на болючу точку - Кремль поставив шокуючий ультиматум Україні
Джерело:  online.ua

Представники окупаційного режиму поставили новий ультиматум Україні. Інцидент стався на переговорах Тристоронньої контактної групи та пов'язаний з новим обміном полоненими, який обговорюють. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журналіста Дениса Казанського, представника Донеччини в українській делегації.

За його словами, сторона окупантів вимагає виконання своїх вимог та погрожує зривом обміну.

"У ТКГ без змін. Переговори по Донбасу як і раніше заблоковані російською стороною, яка продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб наш парламент голосував за потрібні їм закони. Минулого тижня шантажували порушенням режиму тиші і обстрілом наших позицій. Але ці погрози поки реалізувати не наважилися. Тепер же стали тиснути на іншу болючу точку — обмін полоненими. Представник угруповання "ДНР" Ніконорова прямим текстом говорить, що обмін буде можливим тільки тоді, коли Україна виконає вимоги бойовиків", - пояснив Казанський у Facebook.

Представник України зауважив, окупаційна сторона розцінює обмін як послугу, а не взаємне звільнення людей, та дотримується зухвалого тому, аби спровокувати суперечку на переговорах — навіть лунають закиди в адресу ОБСЄ.

"Пам'ятаю, прихильники "ЛДНР" раніше дуже ображалися, коли їх називали терористами. Але брати людей в заручники і висувати в обмін на їх звільнення політичні вимоги — це якраз і є тактика терористичних угруповань. І саме це ми сьогодні бачимо у виконанні російських проксі", - зазначив Казанський.

Він припустив, що наразі Кремль може спостерігати за виборами в США, тож не буде вирішувати подальшу долю ОРДЛО до оприлюднення результатів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді українського лідера Володимира Зеленського готуються до зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", яка повинна відбутися після ще однієї зустрічі їх радників. Утім, у Кремлі зайняли категоричну позицію і звинуватили Зеленського у брехні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?