Який справжній шлях проникнення коронавірусу в організм - це повинен знати кожен
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Який справжній шлях проникнення коронавірусу в організм - це повинен знати кожен

Який справжній шлях проникнення коронавірусу в організм - це повинен знати кожен
Джерело:  online.ua

Американські вчені неочікувано для всіх виявили корецептор на поверхні клітин легенів, за допомогою якого коронавірус потрапляє в здорові клітини. Що важливо розуміти, раніше дослідники були переконані, що для цього COVID-19 в основному використовує білок ACE2, однак виявилося, що SARS-CoV-2 не може захопити ACE2 без особливого вуглеводу. Після останніх досліджень вчені побачили повну картину цього механізму і знайшли перспективний варіант лікування. За словами дослідників, білок ACE2 можна порівняти з дверною ручкою на поверхні клітин легенів, завдяки якому SARS-CoV-2 може "відкривати" клітини і інфікувати їх. Революційне дослідження команди з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго підтверджує той факт, що раніше науковці не бачили повної картини, передає ONLINE.UA.

Варто звернути увагу на те, що пошук способу заблокувати взаємодію між вірусом і ACE2 залишається головною ціллю величезної кількості наукових досліджень з січня 2020 року, коли науковці змогли виявити даний механізм. За словами дослідників, SARS-CoV-2 не може захопити ACE2 без вуглеводу гепарансульфату, який також знаходиться на поверхні клітин легенів і діє в якості корецептора для проникнення вірусу.

"Встановивши цей механізм шляхом різних лабораторних експериментів, вчені стали шукати спосіб йому протистояти. Першим інструментом для цього виявилися ферменти, які дозволяли видалити гепарансульфат з поверхні клітин. Потім вчені побачили, що лікування гепарином також блокувало проникнення вірусу. Лікування гепарином виявилося ефективним противірусним засобом. При цьому терапія залишалася ефективною навіть в тому випадку, коли вчені видалили антикоагулянтну частину білка, яка відповідає за запобігання утворенню тромбів", - йдеться в повідомленні.

Наразі вчені уже готують доклінічні експерименти на моделях тварин, щоб протестувати гепарин та інгібітори гепарансульфату і визначити потенціал терапії для людини.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в ООН публічно визнали, що с итуація з поширенням коронавірусу вийшла з-під контролю. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?