Це вже серйозно - на міжнародній арені спалахнув новий резонансний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Це вже серйозно - на міжнародній арені спалахнув новий резонансний скандал

Це вже серйозно - на міжнародній арені спалахнув новий резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу уважно стежить за подіями не тільки в Білорусі та Росії, а й в Польщі, де через резонансні заяви впливових політиків нещодавно спалахнув новий гучний скандал. Так, 17 вересня Європарламент у своїй новій резолюції висловив стурбованість через ситуацію з правами ЛГБТ, незалежністю суддів у Польщі та фундаментальними правами загалом. Варто зазначити, що дану резолюцію підтримали 513 голосами "за", 148 парламентарів виступили проти, 33 утрималися. Влада ЄС не приховує, що стурбована змінами щодо Конституційного суду, які здійснювалися з 2015 року, частим застосуванням прискорених законодавчими процедурами, у тому числі щодо нещодавніх виборів, та організацією виборів в умовах надзвичайної ситуації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ЄП.

Окрім того, європейські політики не забули згадати про зміни у судовій системі, які вплинули на незалежність суддів, ситуацію зі свободою слова та зібрань, де факто криміналізацію сексуальної освіти, спроби заборонити аборти й екстрену контрацепцію, нетолерантне ставлення, мову ненависті й дискримінацію щодо вразливих груп, намір Польщі вийти зі Стамбульської конвенції.

"Парламентарі вказують на випадки, коли місцеві органи влади оголошували свою територію "зоною, вільною від ЛГБТ", також на масові затримання ЛГБТ-активістів 7 серпня 2020 року, а також позицію польської церкви про необхідність "лікування" людей з нетрадиційною орієнтацією. Неповага до незалежності судової системи і прав ЛГБТІ дають достатньо доказів порушення цінностей ЄС", - йдеться в повідомленні.

За словами влади ЄС, останні дії офіційної Варшави вкрай серйозно вплинули на життя поляків. В ЄП кажуть, що ситуація погіршилася відтоді як Єврокомісія почала процедуру за ст. 7 Договору у 2017 році, та закликають Раду ЄС і Єврокомісію "утриматся від вузької інтерпретації принципу верховенства права та повною мірою використати потенціал процедури, передбачений ст. 7 Договору про ЄС… щодо усіх принципів, перерахованих у ст. 2 Договору".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент закликав знищити останній козир Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?