Припиніть цей спектакль: команда Путіна влаштувала істерику після нових звинувачень
Категорія
Світ
Дата публікації

Припиніть цей спектакль: команда Путіна влаштувала істерику після нових звинувачень

Припиніть цей спектакль: команда Путіна влаштувала істерику після нових звинувачень
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені розгорівся новий скандал після того, як стало відомо, що польська прокуратура подала до суду клопотання про тимчасовий арешт трьох російських диспетчерів, які перебували на службі 10 квітня 2010 року в аеропорту Смоленська. На цю новину миттєво відреагувала команда очільника Кремля Володимира Путіна. Так, представниця МЗС РФ Марія Захарова 17 вересня цинічно зазначила, що офіційна Варшава марно сподівається, що російська влада видасть їй трьох авіадиспетчерів, яких звинувачують в умисних діях, які призвели до катастрофи літака з польським президентом на борту у 2010 році. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Окрім того, скандальна російська дипломатка у своєму стилі звинуватила Польщу у розкручуванні конспірологічних версій катастрофи з метою звинуватити Росію.

"Через роки Варшава, ігноруючи факти, доводячи ситуацію до абсурду, намагається, мабуть, заробити на трагедії політичні очки і звинуватити в тому, що трапилося Росію... Ми закликаємо партнерів припинити цей спектакль, припинити цькування російських диспетчерів. Всі спроби Варшави домогтися їх видачі марні. Згідно з нашою Конституцією, Росія не має права нікому ні за яких обставин видавати своїх громадян", - цинічно відповіла Марія Захарова.

Як уже згадувалося раніше, 3 роки тому польська прокуратура винесла постанову про зміну звинувачень, що були висунуті в 2015 році російським диспетчерам, – з ненавмисного заподіяння катастрофи на умисні дії, які призвели до катастрофи. Офіційна Варшава припускає, що підозрювані, дозволивши зниження літака і пробний підхід до посадки, передбачали, що може статися катастрофа, і погодилися на неї. У лютому 2016 року Росія відмовила Польщі у вчиненні дій, пов'язаних з висуненням звинувачень, двом диспетчерам.

Нагадаємо, що 10 квітня 2010 року неподалік від аеродрому "Сєвєрний", що поблизу Смоленська, розбився польский літак Ту-154. В результаті загинули 96 осіб, зокрема президент Лех Качинський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейський Союз озвучив гучні звинувачення владі Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?