Готові на все заради Умані - хасиди вразили Україну перформансом на кордоні
Категорія
Україна
Дата публікації

Готові на все заради Умані - хасиди вразили Україну перформансом на кордоні

Готові на все заради Умані - хасиди вразили Україну перформансом на кордоні
Джерело:  online.ua

Сотні ізраїльських паломників, які опинилися в скрутній ситуації між кордонами України та Білорусі, вдалися до неочікуваного перформансу. Вони вдягли українські національні костюми й заспівали державний гімн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднений відеоролик.

За словами Едуарда Долінського, очільника Українського єврейського комітету, таким чином вони намагаються умилостивити українську владу.

"У боротьбі за право потрапити в Умань хасиди, які застрягли на кордоні Білорусі й України, виконують гімн України в національних костюмах", - пояснив він у Facebook.

На відео можна почути, як паломники вигукують "Слава Україні!", слова подяки на адресу нашої держави чи навіть "президента Зеленського".

Нагадаємо, понад тисяча хасидів опинилася в так званій "сірій зоні" між офіційними межами двох держав — України та Білорусі. Київ на офіційному рівні заборонив в'їзд іноземців через погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19, рішення чинне до кінця вересня.

З невідомих причин великі маси ізраїльтян намагалися потрапити в українську Умань через Білорусь — Міністерство закордонних справ через це дорікнуло білоруській стороні, яка й пропустила сотні людей.

У Мінську напередодні замахнулися на звинувачення проти Києва — буцімто українська влада порушує права людей, хоча епідемічна ситуація дійсно погіршується, карантин посилюють, а рішення про закриття кордонів ухвалили в середині серпня.

Тим часом дипломати Ізраїля закликають земляків повернутися до Білорусі, а звідти вирушити на батьківщину.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд не планує пропускати хасидів через кордон на спільних з Білоруссю ділянках як виняток. Міністерство внутрішніх справ виступило з остаточною заявою про гучний інцидент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?