Мають усі поважати - Київ виступив з жорсткою заявою на тлі скандалу
Категорія
Політика
Дата публікації

Мають усі поважати - Київ виступив з жорсткою заявою на тлі скандалу

Мають усі поважати - Київ виступив з жорсткою заявою на тлі скандалу
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ виступили з новою заявою щодо гучного інциденту, який стався на українському кордоні — сотнях хасидів, що не можуть потрапити о Умані. Дипломати нагадали про законодавство, яке чинне для будь-кого, незалежно від віри чи культури. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Дмитра Кулеби

За його словами, поважати це законодавство необхідно, це він заявив по-перше.

"Друге: дійсно, була створена кризова ситуація, але не на всьому українсько-білоруському кордоні, я хочу наголосити, а лише в пункті пропуску "Нові Яриловичі". Коли ми подивилися на всю карту наших пунктів пропуску з Білоруссю, то в жодному іншому пункті такої кризової ситуації не було. Більше того, деякі іноземні громадяни прибували на кордон, бачили, що не можуть в'їхати в Україну, розверталися і їхали назад. Усе було спокійно і цивілізовано", - пояснив Кулеба.

Він зауважив, що дипломати тривають зв'язок з ізраїльською владою та представниками Білорусі.

"З білоруською стороною ми вчора комунікували із цього приводу і довели чітко їм ту позицію, яку я щойно озвучив. З Ізраїлем ми також на зв'язку, і я за всіма дипломатичними каналами дав доручення працювати для того, щоб мінімізувати будь-які непорозуміння з цього питання", - додав міністр.

Кулеба скористався нагодою та підкреслив, Рош га-Шана став офіційним святом в Україні, він вітав усіх хасидів з цією довгоочікуваною подією.

Нагадаємо, понад тисяча паломників опинилася перед українським кордоном, люди не в змозі подолати заборону на в'їзд для іноземців, однак повертатися також не хочуть.

Як повідомляв ONLINE.UA, хасиди, які опинилися в скрутній ситуації між кордонами України та Білорусі, вдалися до неочікуваного перформансу. Вони вдягли українські національні костюми й заспівали державний гімн — сподіваючись на перетин межі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?