Це зробила Росія: команда Зеленського поставила крапку після резонансного скандалу
Категорія
Україна
Дата публікації

Це зробила Росія: команда Зеленського поставила крапку після резонансного скандалу

Це зробила Росія: команда Зеленського поставила крапку після резонансного скандалу
Джерело:  online.ua

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, перший заступника голови делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков в українському парламенті виступив з гучною заявою - він наголосив, що саме Росія зірвала інспекцію СММ ОБСЄ сірої зони у Шумах, оскільки прекрасно усвідомлювала, що на виході отримає негативний результат. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

"Міф про так звану інспекцію українських позицій військових у Шумах. Це відверта маячня. Це російський наратив. Росія зі своїми проксі зірвала перевірку, яка мала відбутися, тому що розуміла, що на виході отримає негативний результат. Адже мова йшла виключно про сіру зону і виключно для підтвердження звіту СММ ОБСЄ, в якому зазначено, що будь-яких порушень з боку України уставленого режиму тиші немає", - наголосив Олексій Резніков.

Політик звернув увагу на те, що команда українського лідера Володимира Зеленського повністю підтримує мандат ОБСЄ та їх право верифікації режиму припинення вогню згідно з Мінськими домовленостями.

"Саме так зафіксовано в мінських домовленостях, що тільки СММ ОБСЄ має мандат на верифікацію припинення режиму вогню", - додав Олексій Резіков.

Як уже згадувалося раніше, 9 вересня учасники ТКГ дійшли згоди у питанні про спільну інспекцію в районі селища Шуми за участю представника-координатора від ОБСЄ. Що важливо розуміти, необхідність такої інспекції була спровокована тим, що ватажок бойовиків ОРДО Денис Пушилін звинуватив українську сторону в нібито порушенні режиму припинення вогню в районі Шумів. Через це Пушилін почав погрожувати обстріляти українські позиції. Трохи пізніше офіційно стало відомо, що інспекція позицій Збройних сил в районі селища Шуми за участю представників ОБСЄ 10 вересня не відбудеться і поки тимчасово скасовується. Після цього проросійські сили почали обстріл українських позицій поблизу населеного пункту Шуми, де у цей день мала проходити спільна інспекція представників СЦКК і ОБСЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Путіна кинула новий публічний виклик Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?