Це спроба тиску - у Зеленського обурилися новими витівками Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Це спроба тиску - у Зеленського обурилися новими витівками Путіна

Це спроба тиску - у Зеленського обурилися новими витівками Путіна
Джерело:  online.ua

Російський уряд намагається тиснути на Україну через узгодження нового раунду "нормандських переговорів", стверджує лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Кремль намагається маніпулювати заявами, однак це не свідчить про неможливість зустрічі на вищому рівні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг політика у п'ятницю, 18 вересня.

За його словами, в РФ наразі наголошують на неможливості зустрічі лідерів формату до кінця 2020 року, це спроба політичного тиску.

"Наскільки мені відомо, позицію не погоджено, це просто, по-моєму, така спроба тиску політичного. Станом на сьогодні нічого не визначено, і зустріч може відбутися в будь-який час", - пояснив Арахамія.

Він нагадав, вже не вперше російська сторона виступає з якимось гострими заявами, однак ці погрози виявляються далекими від реальної ситуації.

Нагадаємо, нещодавно у Берліні зустрілися радники лідерів країн "нормандському формату". Президент України Володимир Зеленський оголосив, що цей раунд повинен стани завершальним перед зустріччю на рівні державних лідерів, однак наразі відомо принаймні про ще одні переговори радників. У Кремлі напередодні заявили, що немає підстав для переговорів на рівні президентів та канцлера.

Українська влада робить усе можливе, аби якомога швидше провести довгоочікувану зустріч у нормандському форматі, однак режим президента Володимира Путіна продовжує ігнорувати усі заклики та вимоги Києва, щоразу вигадуючи нові причини для відтягування перемовин.

Як повідомляв ONLINE.UA, речник Кремля Дмитро Пєсков неочікувано для всіх заявив, що саміт в нормандському форматі варто чекати в осяжному майбутньому, однак конкретну дату називати не захотів. Після цього представник Путіна цинічно додав, що насправді ця "зустріч заради зустрічі" нікому не потрібна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?