Не відбудеться відразу - у Зеленського шокували прогнозом про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Не відбудеться відразу - у Зеленського шокували прогнозом про Донбас

Не відбудеться відразу - у Зеленського шокували прогнозом про Донбас
Джерело:  online.ua

Реінтеграція окупованих районів Донбасу під український контроль триватиме довгі роки, пояснив Олексій Резніков — віцепрем'єр з питань реінтеграції ОРДЛО. Він назвав приголомшливий термін в одне покоління. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у залі Верховної Ради.

За його словами, йдеться про терміни вже після завершення війни в регіоні.

"Реінтеграція територій, які тимчасово окуповані, не відбудеться відразу після закінчення війни. Кінець війни і реінтеграція не збігатимуться в часі, тому що ми говоримо про безпечну реінтеграцію, таку, що не порве країну і не створить нові ризики. Безпечна реінтеграція триватиме мінімум одне покоління", - пояснив Резніков.

Слід нагадати, збройне протистояння на Донбасі триває вже 7-й рік, воно почалося з російського вторгнення на Донеччину й Луганщину навесні 2014-го. Жертвами війни, згідно зі статистикою ООН, стали понад 14 тисяч людей, мільйони іншим залишили регіон через смертельно небезпечну ситуацію.

Агресія Росія проти України у Криму та на Донбасі стала приводом для введення потужних санкцій з боку Євросоюзу, Сполучених Штатів та інших країн. Рестрикцію б'ють по економічних галузях держави-агресора й окремим представникам режиму.

З 27 липня упродовж всієї лінії зіткнення оголосили новий режим припинення вогню. З цього періоду стали лише кілька смертельних інцидентів з бійцями українських сил, однак вони не пов'язані з обстрілами з боку бойовиків. Таке перемир'я з поодинокими провокаціями президент Володимир Зеленський назвав великим досягненням.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники окупаційного режиму поставили новий ультиматум Україні. Інцидент стався на переговорах Тристоронньої контактної групи та пов’язаний з новим обміном полоненими, який наразі розроблюють та обговорюють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?