Російський агресор шокував новою витівкою на Донбасі - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Російський агресор шокував новою витівкою на Донбасі - що сталося

Російський агресор шокував новою витівкою на Донбасі - що сталося
Джерело:  online.ua

Попри узгоджений режим припинення вогню російський агресор продовжує провокувати нове загострення на Донбасі. нещодавно українська розвідка виявила постачання окупаційному режиму нової зброї та інших військових ресурсів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони.

За оприлюдненими даними, російська влада зміцнює потужність 1-го та 2- армійських корпусів — так званих угрупувань "ДНР" та "ЛНР".

"З початку вересня через неконтрольовані Україною ділянки кордону з Росії на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях завезено залізничним і автомобільним транспортом приблизно 1200 тонн пального, шість вагонів і понад 10 вантажних автомобілів з протитанковими мінами і боєприпасами, у т.ч. для артилерійських систем", - проінформувала розвідка.

Водночас російський оборонно-промисловий комплекс після капітального ремонту на підприємствах надав близько 15 тисяч одиниць бойової техніки, зокрема й 122-мм системи реактивно залпового вогню "Град".

З 27 липня упродовж всієї лінії зіткнення оголосили новий режим припинення вогню. З цього періоду стали лише кілька смертельних інцидентів з бійцями українських сил, однак вони не пов’язані з обстрілами з боку бойовиків. Таке перемир’я з поодинокими провокаціями президент Володимир Зеленський назвав великим досягненням.

Паралельно російський агресор скористався перемир'ям для нарощування військової сили, покращення стану позицій. ОБСЄ фіксує регулярне переміщення озброєння, зокрема й важкого.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд намагається тиснути на Україну через узгодження нового раунду "нормандських переговорів", стверджує лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Кремль намагається маніпулювати заявами, однак це не свідчить про неможливість зустрічі на вищому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?