Ми не розуміємо - Євросоюз розніс вщент нове скандальне рішення України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми не розуміємо - Євросоюз розніс вщент нове скандальне рішення України

Ми не розуміємо - Євросоюз розніс вщент нове скандальне рішення України
Джерело:  interfax.com.ua

Офіційний Київ дедалі частіше отримує зауваження від влади Європейського Союзу, які підкріплюються не тільки різкою критикою, а й погрозами щодо втрати міжнародної підтримки та навіть безвізу. Цього разу очільник делегації ЄС в Україні Матті Маасікас звернув увагу міжнародної спільноти, а також української влади на те, що Україна порушує зобов’язання перед Євросоюзом і Німеччиною, не передбачивши в проєкті бюджету кошти на енергоефективні заходи. Про це впливовий політик повідомив під час 11-го Енергетичного дня, організованого Європейсько-українським енергетичним агентством, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми не розуміємо, чому в проєкті бюджету на 2021 рік Україна не передбачила коштів на енергоефективність. Але там є 3 млрд грн на підтримку вугільних компаній. Це суперечить заяві на підтримку "зеленої" угоди й не відповідає зобов'язанням України перед ЄС і Німеччиною щодо спільного фінансування енергоефективності", - підкреслив Матті Маасікас.

За словами європейського політика, він досі плекає надію, що під час обговорення проєкту закону про держбюджет на 2021 рік у Верховній Раді "український вклад буде окреслено".

"Я переконаний, що вже на саміті Україна-ЄС 1 жовтня сторони офіційно підтвердять зацікавленість у "зеленій" угоді", - наголосив представник Європейського Союзу.

Окрім того, він звернув увагу на те, що влада ЄС запропонує офіційному Києву підтримку в реалізації програм, спрямованих на боротьбу зі змінами клімату.

Як уже згадувалося раніше, також Європейський Союз почав вимагати від Верховної Ради невідкладно привести закон про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у відповідність до Конституції. Влада ЄС знову нагадала команді українського лідера Володимира Зеленського, що незалежність бюро є умовою безвізу та макрофінансової допомоги.

"Ми хотіли би наголосити на важливості ясного юридичного статусу НАБУ та одночасного забезпечення збереження його незалежності та ефективної роботи", - заявили в ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Євросоюз пригрозив Україні через нові проблеми з САП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?