Буде удар - у ще однієї країни увірвався терпець після погроз Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде удар - у ще однієї країни увірвався терпець після погроз Лукашенка

Буде удар - у ще однієї країни увірвався терпець після погроз Лукашенка
Джерело:  online.ua

17 вересня білоруський диктатор шокував світ новими погрозами - Олександр Лукашенко офіційно повідомив, що має намір закрити кордони з Литвою і Польщею та "посилити" з Україною. На цю заяву миттєво відреагував прем’єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс - він звернув увагу офіційного Мінська на те, що його країна перестане пропускати фури з Білорусі, якщо Лукашенко все ж реалізує свою погрозу про закриття кордону із західними сусідами. За словами впливового політика, він не вірить в те, що слова білоруського диктатора переростуть у дії, однак якщо це станеться - Литва мовчати не буде та підтримає "адекватні заходи у відповідь". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на LRT.

"Це ще одна гучна заява, спрямована на внутрішню аудиторію. Але якщо такий крок буде - буде адекватна відповідь", - попередив прем’єр-міністр Литви.

За його словами, в такому випадку фури з Білорусі не пропускатимуть через кордон Литви. Впливовий політик також припустив, що до аналогічного кроку скоріш за все вдасться й офіційна Варшава.

"Безперечно, це буде ще одним ударом для білоруської економіки, яка і так має серйозні проблеми. Тож я не вірю, що це буде зроблено", - зізнався Саулюс Скверняліс.

На переконання поілтика, для литовського бізнесу закриття кордону з Білоруссю не створить серйозних проблем. Варто зазначити, що напередодні МЗС Литви також наголосило, що скептично ставиться до реальності погроз Лукашенка та переконано, що заява про закриття кордонів демонструє бажання покласти відповідальність за кризу в країні на зовнішні сили.

Як уже згадувалося раніше, 17 вересня Олександр Лукашенко офіційно повідомив, що його країна закриє кордон із західними сусідами, насамперед Литвою та Польщею, і "посилить контроль" на кордоні з Україною. Вранці 18 вересня очільник державної прикордонної служби Литви розповів що рух через кордон з Білоруссю продовжується у звичайному режимі. Влада Польщі наголошує, що її кордон також залишається відкритим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко накинувся на Україну із новими безсоромними звинуваченнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?