Я повністю підтримую - Зеленський відреагував на термінові вимоги ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Я повністю підтримую - Зеленський відреагував на термінові вимоги ЄС

Я повністю підтримую - Зеленський відреагував на термінові вимоги ЄС
Джерело:  online.ua

Україною поширюються чутки й припущення щодо скасування безвізового режиму з Євросоюзом через ситуацію навколо антикорупційних органів. Президент Володимир Зеленський тим часом оголосив, що не бачить істотних приводів для подібного рішення з боку Брюсселя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг у п'ятницю, 18 вересня.

За словами президента, він обізнаний з позицією західних партнерів і цілком підтримує її.

"Я читав уважно те, що заявили західні партнери, те, що заявили представники тих чи інших посольств. Вони сказали, що вони хочуть подивитись, щоб комісія дуже уважно працювала, щоб комісія прозоро працювала і прозоро обирала професійного майбутнього керівника САП. Я повністю розділяю їх думки і повністю підтримую", - пояснив Зеленський.

Заяви про загрозу для безвізового режиму він назвав свідомими провокаціями з боку політичних сил, які взагалі не мають повноважень у цьому питанні.

"Я знаю, хто розповсюджує цю інформацію, її розповсюджує партія. Мені відома партія, лідером якої є людина, яка думає, що вона монарх України", - стверджує президент.

Нагадаємо, конфлікт Києва та Брюсселя пов'язаний зі змінами у складі САП і НАБУ, які керують боротьбою проти корупції в Україні — цей напрямок європейська влада неодноразово називала пріоритетним. Без боротьби проти корупції Україна не зможе претендувати на повноцінну міжнародну співпрацю й отримання фінансової допомоги.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник делегації ЄС в Україні Матті Маасікас звернув увагу міжнародної спільноти, а також української влади на те, що Україна порушує зобов’язання перед Євросоюзом і Німеччиною, не передбачивши в проєкті бюджету кошти на енергоефективні заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?