Нам потрібен закон - у Зеленського розкрили деталі плану з реінтеграції ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Нам потрібен закон - у Зеленського розкрили деталі плану з реінтеграції ОРДЛО

Нам потрібен закон - у Зеленського розкрили деталі плану з реінтеграції ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Для втілення реінтеграції окупованих районів Донбасу необхідний законопроєкт з чіткими алгоритмами дій щодо багатьох питань, стверджує віцепрем'єр Олексій Резніков. Документ про перехідний період у регіоні представлять у майбутньому Верховній Раді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у парламенті.

За його словами, перехідний період встановлюється після гарячої фази будь-якого конфлікту.

"Його важлива частина — це створення механізму перехідного правосуддя. Згідно з принципами ООН, це право на правду і право на справедливість, це компенсація жертвам агресії, це відповідальність. Нам потрібен закон про відповідальність, нам доведеться визначати, хто такі колабораціоністи, хто злочинці, а хто заручники, хто підпадає під амністію, а хто в жодному разі не повинен понести покарання сповна... Там будуть відповіді і про колабораціоністів, і про порядок амністії, і багато інших важливих положень", - пояснив Резніков.

Він зауважив, Мінреінтеграції розроблятиме відповідні документи у контакті з іншими представниками уряду, їх пізніше представлять парламенту цілим пакетом.

Ухвалення в Раді законопроєкту щодо покарання за військові злочини віцепрем'єр та заступник голови української делегації в ТКГ він назвав правильним кроком. Документ пройшов перше читання.

"Ми не уникнемо цих кроків і не повинні їх боятися, тому що кожен з них — це сигнал, в тому числі мільйонам наших громадян, які зараз перебувають в заручниках окупаційного режиму. Коли вони зрозуміють наші з вами підходи до відповідальності, вони будуть знати, чого очікувати, і позбудуться страхів. Чим швидше ми дамо людям зрозуміти, як ми бачимо українське майбутнє, тим складніше буде існувати російському окупаційному режиму", - додав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, реінтеграція окупованих районів Донбасу під український контроль триватиме довгі роки, пояснив Олексій Резніков. Він назвав приголомшливий термін в одне покоління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?