Україна нарешті відповіла на погрози США та ЄС - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна нарешті відповіла на погрози США та ЄС - у чому річ

Україна нарешті відповіла на погрози США та ЄС - у чому річ
Джерело:  online.ua

17 вересня влада Європейського Союзу та США терміново звернулися до офіційного Києва та звернули увагу команди українського лідера Володимира Зеленського на те, що від прозорості обрання нового очільника САП залежатиме подальша підтримка України. Окрім того, в ЄС навіть пригрозили українській владі скасуванням безвізу. На усі ці гучні заяви уже встиг відреагувати спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. Він неочікувано для всіх зізнався, що не бачить жодної проблеми, оскільки найголовніше просто провести чесний відбір. Після цього, на переконання українського політика, жодних проблем із ЄС та США не буде. Свою думку глава ВРУ озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, інформує ONLINE.UA.

Спікер парламенту також зазначив, що не бачить у цих заявах жодного тиску, натомість каже, що "це правильно, так і буде відбуватися".

"Якщо ми сьогодні про ту заяву, офіційну, яка була з боку США, Європейського Союзу, з боку посольств Великої сімки, то вони закликають до того, щоб був проведений чесний відбір на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, я не бачу в цьому ніякої проблеми", - наголосив Дмитро Разумков.

За словами очільника ВРУ, комісія з відбору голови САП має бути незалежною і діяти в інтересах українського суспільства.

Як уже згадувалося раніше, реакція посольства ЄС та США з'явилася після того, як українські народні обранці проголосували за затвердження членів конкурсної комісії, яка обиратиме главу САП. Там вкотре нагадали офіційному Києву, що від результатів конкурсу залежатиме подальша підтримка України. Комісію з відбору глави САП закликали розпочати прозорий процес, в основі якого будуть доброчесність та заслуги кандидатів.

"Комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати наша подальша підтримка", — заявили нещодавно представники ЄС та США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді українскього лідера Володимира Зеленського нарешті пояснили, ч ому не реагують на нові погрози білоруського диктатора Олександра Лукашенка про закриття кордонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?