Розвідка б'є на сполох через нові проблеми на Донбасі - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка б'є на сполох через нові проблеми на Донбасі - що там відбувається

Розвідка б'є на сполох через нові проблеми на Донбасі - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Українській розвідці вдалося дізнатися, що РФ продовжує нарощувати боєздатність проросійських сил на Донбасі. Згідно з останніми даними, з початку поточного місяця на тимчасово окуповані українські території завезли 6 вагонів боєприпасів. Неважко здогадатися, що зброю везли через неконтрольовані Україною ділянки кордону з Росією. Цю інформацію офіційно підтвердила речниця Міноборони Юлія Пампуха під час брифінгу 18 вересня, передає ONLINE.UA.

"З початку вересня на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях завезено (Росією – ред.) залізничним і автомобільним транспортом близько 1200 тонн пального, шість вагонів і понад 10 вантажних автомобілів з протитанковими мінами та боєприпасами, у тому числі для артилерійських систем", - заявила речниця відомства.

Також Юлія Пампуха наголосила, що після капітального ремонту на російських підприємствах бойовикам доставили понад 15 одиниць бойової техніки, у тому числі 122-міліметрові реактивні системи залпового вогню "Град". За її словами, путінські бойовики 17 та 18 вересня продовжували провокувати бійців ЗСУ. Так, 17 вересня окупанти стріляли поблизу Новогригорівки. Проте ці обстріли не загрожували життю українських військових. 18 вересня поблизу Водяного бойовики провокували українських воїнів пострілами з гранатомета. Біля Новотошківського бойовики випустили 6 черг з великокаліберного кулемета.

З окремою заявою з цього приводу також виступили представники ОБСЄ. В їхньому звіті зазначається, що бойовики заміновують територію тимчасово непідконтрольну уряду України у Донецькій і Луганській областях.

"13 вересня БПЛА СММ було помічено чотирнадцять протитанкових мін, установлених поперек автошляху поблизу Саханки Донецької області. Також вісім протитанкових мін, установлених в один ряд поперек автошляху, і двадцять протитанкових мін, установлених нещільними групами на східній та західній смугах руху цього ж автошляху, було зафіксовано поблизу населеного пункту Весела Гора на Луганщині", - йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд намагається тиснути на Україну через узгодження нового раунду "нормандських переговорів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?