Відповідальність на США - у Путіна виступили з несподіваними погрозами
Категорія
Світ
Дата публікації

Відповідальність на США - у Путіна виступили з несподіваними погрозами

Відповідальність на США - у Путіна виступили з несподіваними погрозами
Джерело:  online.ua

Російське командування пригрозило Сполученим Штатам і країнам НАТО новим загостренням у Чорноморському регіоні, винуватцем якого стане нібито Вашингтон. У Кремлі впевнені, що вони не мають відношення до ескалації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Генштаб ЗС РФ.

За заявою командування, Москва завжди намагалася уникати протистояння.

"Уся відповідальність за можливу ескалацію ситуації в регіоні повністю лежить на США і їх союзниках по НАТО... Міноборони РФ завжди дотримувався курсу, спрямованого на вибудовування конструктивного діалогу з НАТО та іншими країнами", - стверджують у Генштабі країни, яка влаштувала анексію Криму та фактично заблокувала рух Керченською протокою.

Відсутність агресивних планів нібито демонструє, зокрема, перенесення навчань "Кавказ-2020" вглиб Росії.

Нагадаємо, упродовж останніх років Чорне море стало місцем регулярних міжнародних військових навчань Sea Breeze. Учасниками морських маневрів виступають Україна, США та інші держави НАТО.

Американське командування також відправляє до Чорноморського регіону свої бойові кораблі, інколи Вашингтон таким чином вітає українського партнера та демонструє свою підтримку суверенітету з незалежності. Також подібні заходи вживає морське командування Великої Британії.

Як повідомляв ONLINE.UA, есмінець з керованими ракетами класу "Арлі Берк" USS Roosevelt 15 вересня терміново направили в Чорне море для участі в операціях із забезпечення безпеки на морі спільно з союзниками та партнерами НАТО в регіоні. Варто звернути увагу на те, що це вже шостий візит корабля ВМС США в Чорноморський регіон з початку поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?