Ми не можемо - Зеленський зважився на шокуюче зізнання
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не можемо - Зеленський зважився на шокуюче зізнання

Ми не можемо - Зеленський зважився на шокуюче зізнання
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський визнав недоліки нового режиму припинення вогню, який став чинним з опівночі 27 липня. Він визнав, що на Донбасі тривають обстріли навіть попри домовленості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика під час візиту на Тернопільщину.

За його словами, перемир'я "неідеальне".

"Сьогодні є у нас режим тиші. Так, неідеальний, він виконується з деякими провокаціями... Скільки буде продовжуватися режим тиші, я сказати не можу, ми робимо все, щоб він вийшов на постійний рівень", - пояснив Зеленський.

Він додав, наразі ситуація ще не стабілізована, про це станом на сьогодення ще не йдеться.

"Сказати, що ситуація стабілізувалась ми не можемо, поки йде війна. Це все одно великий крок. Мені здається, це той найперший пункт, якого ми сьогодні майже повністю досягли", - підкреслив державний лідер.

Водночас зі схожим твердженням у п'ятницю, 18 вересня, виступив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції ОРДЛО Олексій Резніков. Політик зауважив, на Донбасі немає усталеного режиму припинення вогню.

Від 27 липня серед українських сил немає смертельних втрат через обстріли ворога, однак кілька бійців ЗСУ підірвалися під час перетину ділянок, які були таємно заміновані. Українська сторона лише кілька разів відповідала на збройні провокації бойовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, реінтеграція окупованих районів Донбасу під український контроль триватиме довгі роки, пояснив Олексій Резніков — віцепрем’єр з питань реінтеграції ОРДЛО. Він назвав приголомшливий термін в одне покоління. Також відновлення цілісності країни можливо лише після припинення гарячої фази війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?