Ми однозначно готові - у Лукашенка відповіли, що готують проти санкцій ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми однозначно готові - у Лукашенка відповіли, що готують проти санкцій ЄС

Ми однозначно готові - у Лукашенка відповіли, що готують проти санкцій ЄС
Джерело:  online.ua

Відносини між режимом Олександра Лукашенка в Білорусі та Євросоюзом катастрофічно зіпсувалися на тлі суспільно-політичної кризи у республіці. На тлі попередження Брюсселя про санкції у Мінську оголосили ймовірну відповідь. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ РБ.

За словами міністра Володимира Макея, реакція білоруської сторони може торкнутися іноземних журналістів та "політичної системи".

"Ми знаємо, що 21 вересня міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорюватимуть питання про санкції, про персональні санкції щодо білоруських офіційних осіб. Ми готові до цього, ми ніколи не будемо ініціювати якісь дії, спрямовані на погіршення відносин з нашим важливим партнером — Європейським союзом і окремими країнами-членами. Але ми однозначно готові до того, щоб дати адекватну відповідь на подібного роду руйнівні дії", - наголосив дипломат.

З відповідною заявою Макей виступив під час загальної дискусії 75-ї сесії Генасамблеї ООН, вона відбувалася у п'ятницю, 18 вересня.

"Природно, у разі, якщо будуть прийняті якісь санкції стосовно Білорусі, то, думаю, і білоруською державою будуть прийняті відповідні кроки, пов'язані з внутрішньополітичним функціонуванням держав. Це може стосуватися і політичної системи, і функціонування іноземних ЗМІ, акредитованих в Білорусі, та низці інших кроків", - додав міністр.

Нагадаємо, європейська влада обурилася фальсифікацією президентських виборів у Білорусі, насиллям проти активістів та мітингувальників, а також шокуючими звинуваченнями Лукашенка, який стверджує, що НАТО разом з іншими країнами Заходу планували розвалити республіку й окупувати окремі регіони.

Як повідомляв ONLINE.UA, ситуація навколо Білорусі та спроб режиму Олександра Лукашенка утримати владу продовжує загострюватися. У четвер, 17 вересня, Європарламент ухвалив нищівну революцію проти чинної республіканської влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?