У команді Зеленського остаточно визначилися щодо Донбасу - що пропонують
Категорія
Політика
Дата публікації

У команді Зеленського остаточно визначилися щодо Донбасу - що пропонують

У команді Зеленського остаточно визначилися щодо Донбасу - що пропонують
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна усіма силами домагається, щоб офіційний Київ провів місцеві вибори не тільки на прдконтрольной Україні території, але і на окупованому Росією Донбасі. Кремль в ультимативній формі вимагає, щоб Верховна Рада України змінила постанову, згідно з якою місцеві вибори 25 жовтня відбудуться в Україні всюди, крім окупованого Росією Криму та непідконтрольних українському уряду районів Донецької та Луганської областей. Президент Росії Володимир Путін і підтримувані їм бойовики ОРДЛО вимагають, щоб депутати змінили цю постанову і призначили вибори в так званих "ЛНР" і "ДНР". Свою позицію у цьому скандальному питанні нарешті озвучив глава Офісу президента України Андрій Єрмак. Він визнав, що постанова ВРУ про місцеві вибори 2020 дійсно викликає складності в переговорному процесі по Донбасу. Тому закликав депутатів прийняти рішення відповідно до інтересів нашої держави, із зобов'язаннями, які є, і нормами міжнародного права. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОП.

Єрмак нагадав, що тільки український парламент має повноваження приймати ті чи інші закони і постанови, зокрема, про призначення місцевих виборів в Україні, яку вимагає змінити Кремль.

"Ні політики в Україні, ні тим більше політики ззовні не можуть щось обіцяти, говорити, що щось буде прийнято. Але коли ми зустрічалися в Берліні, я поінформував представників «Нормандської четвірки" про те, що дійсно сьогодні у Верховній Раді України зареєстрована постанова щодо змін до постанови про проведення місцевих виборів. Коли це визначить Верховна Рада, постанова потрапить в зал, і там буде вирішуватися її доля", - пояснив Єрмак.

Керівник президентського апарату також пояснив свою позицію щодо цього скандального питання. На думку Єрмака, народні депутати повинні прийняти рішення відповідно до інтересів України.

"Якщо ви запитаєте мою особисту позицію, то я вважаю, що рішення має бути прийнято у відповідності з інтересами нашої держави, із зобов'язаннями, які є, нормами міжнародного права. Яке воно буде - це буде вирішувати Верховна Рада", - підкреслив він.

Нагадаємо, заступник глави адміністрації президента РФ і куратор окупованого Донбасу Дмитро Козак після нормандських переговорів в Берліні заявив, що під час переговорів сторони домовилися, що найближчим часом Верховна Рада розгляне проект постанови про місцеві вибори в Україні, яка, на думку представників ОРДЛО, порушує Мінські угоди. Член української делегації, представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Андрій Костін підтвердив, що українська делегація погодилася з можливістю внесення змін до постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів, на чому наполягає Кремль. У той же час віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков наголосив, що команда Зеленського з цього питання нічого не обіцяла Кремлю, а тільки поінформувала, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов'язана ні з чийого позицією .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Офісу президента Андрій Єрмак приголомшив українців новим резонансною заявою - він упевнений в тому, що український глава Володимир Зеленський завершить війну на Донбасі до кінця своєї президентської каденції. Єрмак нагадав, що і сам Зеленський вже давав таку обіцянку українцям, а все, що президент обіцяє громадянам країни - він робить.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?