В ЄС блокують санкції проти Білорусі - одна з країн наполегливо захищає Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС блокують санкції проти Білорусі - одна з країн наполегливо захищає Лукашенко

В ЄС блокують санкції проти Білорусі - одна з країн наполегливо захищає Лукашенко
Джерело:  online.ua

США і Європейський союз планують оголосити про введення нових санкцій проти Білорусі протягом наступного тижня, проте на засіданні комітету постійних представників країн ЄС в Брюсселі, яке відбулося напередодні, штрафні заходи так і не вдалося затвердити. Кіпр наполегливо захищає режим Лукашенко, тому наклав вето на проект санкцій проти Білорусі. При цьому своє рішення представник Кіпру пояснив не тим, що домагається легітімізаціі Лукашенко, а задля введення санкцій ЄС проти Туреччини, яка веде незаконну розвідку газу в спірних водах східного Середземного моря. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Такий крок Нікосії захищає режим Лукашенка від наслідків його недемократичних і репресивних дій", - підвели підсумки голосування щодо санкцій проти Білорусі європейські дипломати.

Як відомо, рішення про санкції проти Білорусі вимагає одностайності всіх 27 держав-членів ЄС. Без згоди Кіпру європейські санкції проти Білорусі ввести не вдасться. Важливо відзначити, що Кіпр блокує не тільки санкції проти Білорусі, а й санкції проти Росії, які влада ЄС планує ввести через будівництво Керченського моста і кібератаки на німецький Бундестаг в 2015 році.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі почалися 9 серпня після оголошення ЦВК переможцем виборів Олександра Лукашенка. Силовики розганяють акції протесту за допомогою сльозогінного газу, водометів, гумових куль і світлошумових гранат. Були випадки нападу силовиків на випадкових перехожих. Затримано тисячі людей. У лікарнях Білорусі знаходяться сотні людей, які постраждали від силовиків - за словами медиків, вони в шоці від того, що відбувається в мирний час. Офіційний Брюссель закликає Лукашенка зупинить насильство над людьми в країні, в іншому випадку проти нього введуть санкції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ООН завдала ще один потужного удару по планах Путіна і Лукашенка  - Рада з прав людини напередодні прийняла резолюцію по Білорусі, в яку не включила жодної правки і пропозиції Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?