Швидко думку поміняли - кримчани б'ють на сполох через шокуюче рішення окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Швидко думку поміняли - кримчани б'ють на сполох через шокуюче рішення окупантів

Швидко думку поміняли - кримчани б'ють на сполох через шокуюче рішення окупантів
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму вже настав момент, коли питна вода для населення практично закінчилася. Окупанти українського півострова з 24 серпня ввели графік подачі води, хоча раніше "влада", яку призначив Кремль, запевняла, що всі проблеми з водою вдасться вирішити. Поставки води раніше обмежили в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів до 100 тисяч кубометрів на добу, її подаватимуть по годинах - тільки вранці і ввечері. З 23 вересня вводять обмеження по подачі води в Алушті, Партеніті і Малому Маяку. Кримчани в шоці від нового рішення окупантів. Вони обурені тим, що ще зовсім недавно російське "керівництво" українського Криму запевняло в тому, що проблем з водою на півострові немає, але раптово змінило думку, передає ONLINE.UA.

Підконтрольна Кремлю так звана "глава адміністрації Алушти" Галина Огнєва 19 вересня звернулася до місцевих жителів з оголошенням про те, що в Ізобільненському водосховищі залишився "невеликий обсяг води, якої вистачить тільки до грудня". Тому "влада" вирішили ввести в Алушті, Партеніті і Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води - там в нічний час, з 23:00 до 05:00, в системі водопроводу буде знижено тиск.

"Зниження тиску - це економія як мінімум 10 тисяч кубометрів на добу - це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків і квартир до квітня наступного року. Я прошу вас, дорогі алуштинці, підійдіть до даної ситуації з відповідальністю і розумінням. Дуже прошу не набирайте на ніч ванни та інші великі ємності - вода вранці, вдень і ввечері буде! І, найголовніше, в будь-який час доби економте важливий для всіх нас природний ресурс!", - заявила Огнєва.

Жителі українського півострова вважають, що цей графік подачі води і обмеження введені назавжди, так як поки Кремль не домовиться з українською владою, проблеми з водою не зможуть вирішити ніякі погодні умови. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

"Так по заявам Огневої з водою до січня повний порядок, що так швидко думка поміняла?; І що потім ??? В січні ?? Будемо молитися всім богам, щоб послали дощі ?; Ось і до нас докотилося! І як довго вони збираються знущатися над усіма нами? Води в надлишку у вигляді опадів не передбачається; Я в шоці ... Будемо як в країнах третього світу жити, без гідних ресурсів для існування; Русскій мір - він такий, пов'язаний з нестатками і стражданнями. Зате скріпи - неймовірно привабливі! ; Та біс з нею, з водою цій, зате в "рідному говінні", за це нічого не шкода ", - масово коментують кримчани рішення окупантів обмежити подачу води.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 року ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. Крім того, наголошується, що Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Зеленського терміново звернулася до Путіна і поставила крапку в питанні подачі води в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?