Незважаючи на вимоги ЄС - Бундестаг провалив голосування по Північному потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Незважаючи на вимоги ЄС - Бундестаг провалив голосування по Північному потоку-2

Незважаючи на вимоги ЄС - Бундестаг провалив голосування по Північному потоку-2
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини так і не вирішується нанести потужний удар по російському президенту Володимиру Путіну у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою отрутою типу "Новачок", за яким може стояти Кремль. І хоча в команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель попереджають, що якщо офіційна Москва не доведе свою непричетність до цього жахливого злочину, то жорсткі санкції можуть бути саме щодо цього проекту, Бундестаг провалив голосування з цього питання. Депутати німецького парламенту так і не змогли визначитися, що робити з російським газопроводом, хоча Євросоюз вимагав, щоб Берлін негайно знищив останній козир Путіна на міжнародній арені. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Як відомо, на порядку денному Бундестагу було дві постанови, які суперечили одна одній за змістом. Зокрема, фракція партії "Союз-90" / "Зелені" в своєму документі вимагала позбавити політичної підтримки "Північний потік - 2" і зупинити його будівництво, оскільки він розколює Європу, підриває стратегічний зовнішньополітичний суверенітет і йде врозріз з європейськими кліматичними і енергетичними цілями . А депутати "Альтернативи для Німеччини", навпаки, наполягали на підтримці будівництва газопроводу заради забезпечення енергетичної безпеки, а також заповнення нестачі енергоносіїв, яка може виникнути в результаті рішення закрити в Німеччині атомні та вугільні електростанції.

У підсумку депутати Бундестагу так і не прийняли ні одну з постанов. Вони вирішили передати обидва документи в парламентський комітет з економіки і енергетики, де мають вирішити подальшу долю російського газопроводу.

Важливо додати, що в уряді Німеччини досі пропонували не пов'язувати між собою справу Навального і будівництво газопроводу, і лише після того як військові токсикологи ФРН повідомили, що Навальний був отруєний речовиною групи "Новачок", позиція Берліна стала жорсткішою. Глава МЗС ФРН Гайко Маас вже визнав, що загроза зупинити проект існує, а канцлерка Німеччини Ангела Меркель підтвердила його слова.

Нагадаємо, 2 вересня німецька влада заявила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі, де раніше захищали російський газопровід від американських санкцій, раптово змінили свою позицію - Брюссель відмовився вирішувати долю "Північного потоку 2", поклавши відповідальність за нього на Німеччину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?