В Україні терміново стягують військових до кордону з Кримом - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні терміново стягують військових до кордону з Кримом - що відбувається

В Україні терміново стягують військових до кордону з Кримом - що відбувається
Джерело:  online.ua

У суботу, 19 вересня, в Україні стартували військові навчання Об'єднані зусилля 2020 року, в яких візьмуть участь понад 12 тисяч військових. На першому етапі під назвою "Спільні зусилля" в Миколаївську область прибули британські десантники - вони прилетіли в Україну на літаках "C-130 Hercules" Королівських Повітряних Сил, на борту яких крім військового десанту знаходилося важке озброєння. На полігон також вже прибули десантно-штурмові війська Збройних Сил України. Подробиці початку масштабних навчань, які в такому форматі вперше проводяться в Україні, повідомила пресслужба Генштабу ЗСУ, передає ONLINE.UA.

В офіційному Лондоні сьогоднішнє десантування в Україні назвали найбільшою десантною операцією для Великої Британії за останні понад 20 років, так як у висадці в Миколаївській області взяли участь понад 450 британських військових на чолі з бригадним генералом Джеймсом Мартіном. Українські військові нагадали, що ці навчання будуть проходити за стандартами НАТО і в них, крім українських і британських військових, візьмуть участь підрозділи збройних сил країн - членів НАТО, зокрема, США.

"Вранці з військового аеродрому Великої Британії піднялися в небо кілька військово-транспортних літаків "C-130 Hercules" Королівських Повітряних Сил. На борту лайнерів були повітряний десант, важке піхотне озброєння і техніка. Через кілька годин у відкриті рампи "C-130 Hercules" почали «виходити» воїни-десантники 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії. І безкрайнє поле над одним з полігонів Миколаївської покрилося куполами. За лічені хвилини до даного району на бойовий курс зайшли літаки Іл-76 і Ан-26. Нна парашутних платформах були десантованих вантажі і підрозділи десантно-штурмової військ Збройних Сил України. Весь цей час висадка британського і українського десанту перебувала під надійним прикриттям винищувачів наших Повітряних Сил ", - прокоментували в Генштабі початок масштабних військових навчань на півдні України.

Командування ЗСУ відзначило, що британські та українські частини досягли певного рубежу для виконання подальших завдань. У Генштабі підкреслили, що британська і українська «крилата піхота» впевнено діяла в бою, причому в абсолютно незнайомій місцевості.

"Кожен десантник, від солдата до генерала, приземлився зі зброєю і спорядженням, боєприпасами, десантним рюкзаком з усім необхідним майном. Після приземлення швидко і професійно була організована оборона місця приземлення, налагоджений зв'язок з командуванням і українським підрозділом ДШВ", - додали в Генштабі.

Важливо відзначити, що масштабні військові навчання на півдні України проходять практично одночасно з російськими "Кавказ - 2020" - вони заплановані на 21-26 вересня. У російських навчаннях, в ході яких, на думку междунарожних експертів і української розвідки, Росія може почати новий наступ на Україну з боку окупованого Криму, візьмуть участь 80 тисяч російських військових.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено готується до масштабного наступу з боку Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?