Схожі всі симптоми - розробник отрути "Новачок" раптово вибачився перед Навальним
Категорія
Світ
Дата публікації

Схожі всі симптоми - розробник отрути "Новачок" раптово вибачився перед Навальним

Схожі всі симптоми - розробник отрути "Новачок" раптово вибачився перед Навальним
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці, дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Це підтвердив один з розробників "Новачка" Віл Мірзоянов, який вибачився перед політиком за те, що брав участь в цьому злочинному бізнесі з виготовлення бойової отрути. Мірзоянов зазначив, що всі симптоми Навалнього підтверджують його отруєння саме "Новачком". За словами разрабника отрути, на відновлення Навальному після отруєння може знадобитися близько року. З такою резонансною заявою Мірзовянов виступив в ефірі російського телеканалу "Дождь", передає ONLINE.UA.

"Приношу свої глибокі вибачення Навальному за те, що я брав участь в цьому злочинному бізнесі - розробці цієї речовини, якою він отруївся", - звернувся хімік к російському опозиціонеру.

Мірзоянов розповів, що в 1993 році зустрічався з людиною, яка пережила отруєння "Новачком". Він запевнив, що симптоми тієї людини схожі на ті, про які повідомив Олексій Навальний в своїх соціальних мережах. Хімік пояснив, що ситуація з неможливістю написати слова, про що розповів політик, пов'язана з проблемами передачі сигналів від головного мозку до функціональних органів. Він уточнив, що молекули "Новачка" перешкоджають розщепленню білка, який відповідає за передачу сигналу. Мірзоянов вважає, що Навальному потрібно набратися терпіння, так як на відновлення може знадобитися близько року.

"Схожі всі симптоми. Він подолав, вижив. Мабуть, Навальному доведеться набратися терпіння. Але в кінці він повинен бути здоровий", - підсумував Мірзаянов.

Нагадаємо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У нього виявилося токсичне отруєння, через яке політик впав у кому, з якої німецьким медикам вдалося його вивести тільки 14 вересня.

Важливо додати, що влада Німеччини підтвердила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступною тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Навальний виступив з довгоочікуваною заявою. Він опублікував своє фото з берлінської клініки в соцмережі, під яким розповів, що почав відновлюватися після отруєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?