Інакше ніяк - Зеленський виступив з терміновою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Інакше ніяк - Зеленський виступив з терміновою заявою

Інакше ніяк - Зеленський виступив з терміновою заявою
Джерело:  online.ua

Напередодні місцевих виборів, які відбудуться в Україні вже 25 жовтня, український глава Володимир Зеленський виступив з терміновою заявою - він звернувся до кандидатів і закликав закінчувати стелити собі соломку на випадок чогось непередбаченого і готувати собі виправдання на майбутнє. Президент прямо і жорстко зазначив, що сьогодні мова йде не тільки про вибори до органів місцевого самоврядування, а й про можливість перезавантажити традиційні соціальні відносини, в яких роками працювало огидне правило: корумпованій меншості закон не писаний, а більшості - злидні, несправедливість, обман. Він зазначив, що візьме в свою команду тільки тих, хто готовий працювати, відповідати за зроблене і постійно доводити людям свою корисність. Про це 20 вересня Зеленський написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

"Хіба ми вже не хочемо змінити країну? Ні? Не просто поміняти прізвища на кабінетних табличках, а отримати нарешті ефективну, сучасну і адекватну державу? Так давайте міняти. Не нити, не скаржитися, не ховатися, не скаржитися на когось. А саме міняти. По-справжньому. Без попередніх підрахунків і порівнянь. Давайте показувати людям, що ми готові працювати і боротися. Боротися за те, щоб, всупереч традиційним змов, отримати ще одну можливість обнулити старі «сірі еліти» на місцях. Це, звичайно, дуже важко. Тому що будь-яка радикальна зміна правил гри - це перш за все відповідальність. За себе і за свою команду. І це безперечно подолання важкої опори старих затятих корупціонерів на місцях, які буквально спресовані в міцні клани і регіональні мафії", - зазначив Зеленський .

Український лідер підкреслив, що всі кандидати на місцевих виборах мають чітко визначитися - куди вони все-таки хочуть в результаті дійти. Він визнав, що все і відразу не виходить ні в кого, часто бувають помилки, але важливо їх не недопускати, а швидко виправляти.

"Мова зараз про те, куди ми все-таки хочемо в підсумку дійти? І хочемо? Або вже зламалися на півдорозі? Але хіба справжні зміни можуть відбутися без виграшу, без перемоги, без віри в себе? Ось чому необхідно, щоб блищали очі. Щоб всупереч, щоб всі навколо бачили бажання йти і боротися. Інакше ніяк. Так, я прекрасно розумію, що «не все, не відразу і не швидко». І що є помилки. І що бувають у нас помилки в людях, в кандидатах, в депутатах. Але сильним вважається не той, хто не помиляється, а той, хто ці помилки визнає і виправляє. Або ми живемо в ідеальному світі? А якщо ні, тоді швидко виправляємо помилки і рухаємося вперед ", - додав президент.

Зеленський в результаті закликав кандидатів за місяць, що залишився перед виборами, проявити всю свою ефективність і працювати цілодобово, щоб довести українцям свою корисність.

"Завжди намагаюся максимально широко відкривати двері для прогресивних змін. Давати шанс. Брати в свою команду тих, хто готовий працювати і відповідати за зроблене. Беріть і робіть. І відповідайте. Тому прямо і жорстко хочу сказати всім своїм. Закінчуйте відмовлятися від відповідальності. Закінчуйте стелити собі соломку на випадок чогось непередбаченого. Закінчуйте готувати собі виправдання на майбутнє. У вас достатньо часу, щоб довести свою ефективність. Просто потрібно працювати в режимі «24/7» і постійно доводити людям свою корисність", - підсумував Зеленський.

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський прийняв несподіване рішення про вибори в Україні. Він підписав закон, яким скасував обов'язкову подачу довідки про судимість для кандидатів в депутати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?