Наслідки будуть дуже важкими - в світі назріває велика війна
Категорія
Світ
Дата публікації

Наслідки будуть дуже важкими - в світі назріває велика війна

Наслідки будуть дуже важкими - в світі назріває велика війна
Джерело:  online.ua

У світі назріває новий збройний конфлікт між Вірменією і Азербайджаном. Офіційний Баку вже попередив Єреван, що якщо там не відмовляться від своїх брудних планів, то наслідки будуть дуже важкими. З такою заявою 20 вересня виступив президент Азербайджану Ільхам Алієв, який зазначив, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян свідомо здійснює різні провокації з метою ескалації нагірно-карабахського конфлікту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу азербайджанського лідера.

"Вірменія - агресорська держава. Ще раз хочу сказати і хочу попередити їх, що якщо вони не відмовляться від своїх брудних планів, то наслідки для них будуть дуже важкими. Вони готуються до великої війни. Йде концентрація їх сил недалеко від лінії зіткнення. Ми все бачимо, все відстежуємо. Відслідковуємо всі їхні дії. Звичайно, ми будемо оборонятися. Так само, як оборонялися в Товузі, будемо оборонятися у всіх інших напрямках. Товузські події стали черговим уроком для них. Якщо хочуть отримати новий урок, то ми готові до цього", - сказав Алієв.

Зокрема, за його словами, в підготовці до нової війни Вірменія проводить незаконне заселення в окупованому Нагірному Карабасі, що суперечить всім міжнародним конвенціям.

"Привозити звідкись людей і розселяти їх на окупованих землях - злочин. Режим Пашиняна робить це свідомо. Це - провокація, нас втягують в провокацію. В інтернеті показують, що з Лівану перебралася якась вірменська родина, робить там якусь роботу Крім того, в нашому древньому історичному місті Шуші нібито проводять церемонію інавгурації так званого "керівника" горезвісного режиму. Це - чергова провокація ", - підкреслив Алієв.

Президент Азербайджану жорстко поставив на місце владу Вірменії і попередив, що не буде навіть слухати її абсурдні умови.

"Прем'єр-міністр Вірменії ставить перед нами 7 умов. По-перше, хто ти такий, щоб говорити з нами мовою умов. Якщо ми захочемо говорити з ним мовою умов, то його політичне життя буде недовгим. Я сказав, що ми відкидаємо ці абсурдні умови. Але у нас є одна умова: вони повинні повністю і беззастережно покинути наші землі, як це відображено в резолюціях Ради Безпеки ООН. Проводять там якісь комедійні навчання. Тобто кожен крок є відкритою провокацією проти нас", - додав президент Азербайджану.

Нагадаємо, конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває кілька десятиліть. Причиною став Нагірний Карабах, який де-юре знаходиться на азербайджанській території, а ось фактично він перебуває під контролем вірменського командування. Нове загострення там почалося в середині липня цього року, в результаті якого загинули десятки військовослужбовців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вірменія почала публічно скаржитися на те, що Україна "закомплексовано" сприймає конфлікт навколо Нагірного Карабаху. Що важливо розуміти, недавно в МЗС цієї країни викликали українського посла через реакцію на ескалацію конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?