У Меркель остаточно вирішили загнати Путіна в безвихідне становище
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель остаточно вирішили загнати Путіна в безвихідне становище

У Меркель остаточно вирішили загнати Путіна в безвихідне становище
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці після отруєння бойовою отрутою "Новачок", вирішили захистити від проблематичних спроб російських слідчих провести допит. У Бундестазі допускають, що за отруєнням опозиціонера стоїть Кремль, тому вважають, що ніхто в Москві не буде проводити серйозне кримінальне розслідування, а бесіди з Навальним російські слідчі за наказом команди президента РФ Володимира Путіна будуть використовувати для тиску на політика з метою приховати слід Кремля в цьому жахливому злочині. Глава комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген закликав захистити Навального від російських слідчих. Він вважає неприйнятним їх допит, так як політик саме в Росії був отруєний високоскладним нейротоксином. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Його захист і його здоров'я мають вищий пріоритет. Для Олексія Навального неприйнятне опитування з боку російських слідчих після того, як в Росії він був отруєний високоскладним нейротоксином. До того ж немає ніяких підстав вважати, що Росія в даному випадку має намір провести серйозне кримінальне розслідування", - заявив Реттген, який закликав захистити опозиціонера від допиту російських слідчих.

Реттген, нагадав, що в кінці кінців, російська влада адже до сих пір не проводить слідчих дій в Росії, де стався злочин. Тому він вважає, що потрібно міжнародне розслідування отруєння Навального, наприклад, під егідою ООН.

Поряд із заявою Реттген виданню дав інтерв'ю і глава регіональних штабів Навального Леонід Волков. Він переконаний, що за отруєнням опозиціонера стоїть особисто Путін, так як ніхто з учасників цього злочину не пішов би на нього, якби не був впевненим, що його санкціонували на "самому верху".

"Новачок не купити в магазині. Це заборонена зброя, тільки військові можуть її виготовити. Так що хто-то повинен був віддати розпорядження, щоб її передали злочинцям. Існують ланцюжки наказів, і кожен з учасників цих ланцюжків повинен бути впевнений, що така передача була санкціонована на самому верху", - заявив Волков, пояснив, що під словами "на самому верху" він має на увазі Путіна.

Нагадаємо, зараз Навальний знаходиться на лікуванні в берлінській клініці - кілька днів тому лікарям вдалося вивести його з коми. 2 вересня по результатам дослідження аналізів російського опозиціонера, проведеного спецлабораторіях Бундесверу, стало відомо, що причиною отруєння стала бойова отрута, який відноситься до групи "Новачок". Меркель запевнила, що дані досліджень військових токсикологів не викликають сумнівів. Вона вважає, що Навального хотіли змусити замовкнути, тому вважає його отруєння - спробою вбивства. Меркель додала, що в зв'язку з отруєнням Навального є складні питання, відповісти на які можуть тільки в Москві. Важливо підкреслити, що російські лікарі довгий час заявляли, що слідів отруєння в організмі Навального вони не знайшли. Також кілька днів після інциденту російська влада відмовлялася починати розслідування, оскільки ніяких неприродних подій, пов'язаних з опозиціонером, не відбулося.

Однак в Кремлі панікують через позицію Берліна, в зв'язку з чим Міністерство закордонних справ РФ негайно викликало німецького посла в РФ. У Путіна обурені, що Берлін постійно озвучує припущення про причетність Кремля до отруєння Навального, проте Росії з міркувань секретності інформації не надає результатів лабораторних досліджень Бундесверу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розробник отрути "Новачок" раптово вибачився перед Навальним. Він підтвердив, що всі симптоми опозиціонера підтверджують, що він дійсно був отруєний бойовою отрутою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?