Тихановська приголомшила заявою про Путіна, Лукашенко стягує військову техніку - що відбувається в Білорусі прямо зараз
Категорія
Світ
Дата публікації

Тихановська приголомшила заявою про Путіна, Лукашенко стягує військову техніку - що відбувається в Білорусі прямо зараз

Тихановська приголомшила заявою про Путіна, Лукашенко стягує військову техніку - що відбувається в Білорусі прямо зараз
Джерело:  online.ua

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська приголомшила черговою гучною заявою про президента Росії Володимира Путіна. Вона назвала його мудрим керівником, з яким, за її словами, народ Білорусі хоче дружити. Тихановська також оцінила рішення Путіна допомагати Лукашенко. Вона впевнена, що глава Кремля просто веде політичну гру з Лукашенком в своїх інтересах, так як не може не розуміти, що його більше ніколи не визнають білоруси президентом. З такою заявою тихановська виступила перед масштабним Маршем справедливості, який відбудеться сьогодні, 20 вересня, в Мінську та інших великих містах Білорусі. Тим часом Лукашенко стягує в білоруську столицю військову техніку і силовиків - він за традицією вирішив силою розігнати протестуючих білорусів, які сьогодні хочуть показати на марші "свого кандидата для санкцій, який запав у душу". Що відбувається в Білорусі прямо зараз, передає ONLINE.UA з посиланням на білоруський ЗМІ.

"Все-таки Володимир Путін мудрий керівник. Він же розуміє, що все, що говориться, - це фантазії однієї людини. І він розуміє, що ми завжди говорили, що відкриті до діалогу. І ми ніколи не поверталися спиною до Росії, я маю на увазі білоруський народ. Ми дружні країни, ми хочемо такими залишатися ", - заявила Тихановська, нагадавши, що ще недавно Лукашенко звинувачував опозицію в тому, що нею керують з Росії, а тепер вигадав ляльководів з Литви, Польщі і навіть з України.

Тихановська переконана, що Путін чудово розуміє те, що Лукашенко "вже не володіє ситуацією" і остаточно позбувся "навіть найменшої поваги", особливо своїми діями після президентських виборів.

"Путін, як мудрий керівник, все це бачить. І що зараз відбувається між ними, це теж, може бути, гра якась політична, але він не може не розуміти, що білоруси вже не приймуть Лукашенко", - вважає Тихановська.

Тим часом в Мінську та інших містах Білорусі білоруси готуються вийти на Марш справедливості, який Лукашенко вирішив знову розігнати силою. У Мінську перекрили центр, до площ стягують силовиків та ОМОН. Також металевими огорожами перекривають підходи до Олександрівського скверу. За ним знаходиться Купалівський театр і будівля адміністрації президента.

Важливо відзначити, що напередодні в Білорусі відбувся Блискучий марш, в якому в основному брали участь жінки. Але і їх режим Лукашенко розігнав силою. ОМОН застосовував фізичну силу під час затримання - жінок витягали з "сцепок", тих, хто чинив опір, тягнули по асфальту. За даними білоруських правозахисників, в ході протестів було затримано більше 300 осіб.

Нагадаємо, масштабні протести в Білорусі тривають вже другий місяць. Вони почалися 9 серпня після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Лукашенко вважає, що за протестною ситуацією в Білорусі стоїть Захід. Тому він раптово перейнявся кількістю навчань НАТО в сусідніх з Білоруссю країнах і доручив перекинути повітряно-десантну бригаду з Вітебська в Гродно - "у зв'язку з напруженою ситуацією на західних кордонах". Крім того, він звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку. Крім того Путін дав Лукашенко 1,5 млрд доларів в якості політичної підтримки - опозиція впевнена, що саме на ці гроші він влаштовує силовий розгін білорусів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пішов на новий скандальний випад проти України- він назвав офіційний Київ форпостом політичних провокацій проти Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?