Що вирішив Путін після переговорів з Лукашенком - в Кремлі нарешті зробили заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Що вирішив Путін після переговорів з Лукашенком - в Кремлі нарешті зробили заяву

Що вирішив Путін після переговорів з Лукашенком - в Кремлі нарешті зробили заяву
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна продовжує стверджувати про невтручання Росії у внутрішні справи Білорусі, незважаючи на те, що туди вже відправили сотні російських військових нібито для участі в раніше запланованих навчаннях. Про це 20 вересня заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков, який нарешті прокоментував сочінські переговори Путіна і Олександра Лукашенка, якого не визнають легітимним президентом білоруси. Прессекретар російського президента дав зрозуміти, що найбільше глава Кремля обговорював з білоруським колегою союзну державу, економічне співробітництво і постачання енергоносіїв. Також Пєсков підтвердив, що по військовій лінії також йшла розмова, але тільки в рамках спільних навчань. В цілому Пєсков охарактеризував переговори Лукашенко і Путіна, які тривали тет-а-тет понад чотири години, як довірчі і вкрай предметні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Діалог цей вельми довірчий і, разом з тим, він вкрай предметний. Тому що і той, і інший розбираються в деталях двосторонніх відносин. Путін і Лукашенко мають давню історію свого діалогу, тим більше що всі питання до цього були опрацьовані та підготовлені делегаціями двох країн ", - заявив спікер Кремля.

Говорячи про внутрішню ситуацію в Білорусі, що склалася після виборів президента, і масовиві протести, Пєсков підкреслив, що в Кремлі виходять з того, що Лукашенко - легітимний президент республіки. При цьому він запевнив, що Путін і Лукашенко не обговорювали протести в Білорусі і розгін протестуючих, так як нібито це не питання двосторонніх відносин. Єдине, що підтримав Путін, так це ідею Лукашенко про проведення в Білорусі конституційної реформи.

"Так, Путін заявив про свою підтримку цього процесу, але в нього жодним чином ніхто не повинен втручатися - ні Москва, ні інші європейські столиці", - додав Пєсков.

Нагадаємо, за підсумками переговорів з Лукашенком в Сочі Путін вирішив виділити йому кредит на 1,5 млрд доларів для політичної підтримки. У білоруської опозиції є багато питань з приводу цих грошей, так як вони йдуть не на щось вкрай необхідне для країни, на лікарні, чи щось інше, а на розгони, арешти, на екіпіровку для ОМОНу а значить, на військові дії проти населення країни . Як з'ясувалося, частина виділеного Лукашенко Путіним нового кредиту піде на рефінансування колишніх боргів Білорусі, а частина - на нові потреби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Тихановська назвала Путіна мудрим керівником. Вона вважає, що він веде з Лукашенком свою політичну гру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?