Чітко розрахований план - в Росії зізналися, навіщо Путін дав кредит Лукашенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Чітко розрахований план - в Росії зізналися, навіщо Путін дав кредит Лукашенко

Чітко розрахований план - в Росії зізналися, навіщо Путін дав кредит Лукашенко
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін в черговий раз показав своє справжнє обличчя і довів, що нічого не робить в розріз з власними інтересами. Як виявилося, кредит на 1,5 млрд доларів, які він вирішив дати Олександру Лукашенко після їх переговорів у Сочі, це чітко спланований план, який вигідний в першу чергу офіційній Москві. 20 вересня міністр фінансів Росії Антон Силуанов в ефірі російського федерального каналу нарешті зізнався, навіщо Путін дав кредит Лукашенко і пояснив, на що підуть ці гроші, передає ONLINE.UA.

Силуанов пояснив, що 1,5-міліардний кредит Лукашенко отримає двома траншами - 1 млрд доларів в рублях від Росії і 500 млн доларів в американській валюті Євразійського фонду стабілізації і розвитку. Більшу частину траншу від ЄФСР Лукашенко доведеться віддати російському "Газпрому" для погашення боргу в розмірі 330 млн доларів.

"Видача Білорусії кредиту в 1,5 мільярда доларів вигідна для Росії. Росія за допомогою кредиту підтримає як білоруську, так і свою економіку, тому що забезпечить розрахунки перед російськими постачальниками. Безумовно, ми чуємо, що дехто каже: навіщо ми в складній для Росії ситуації даємо кредити закордонних країнах? В даному випадку, це наш дуже близький торговий, економічний партнер. Це і замовлення для наших підприємств, і зайнятість на наших підприємствах", - пояснив Силуанов.

Як відомо, крім економічної допомоги Лукашенко, Путін пообіцяв йому підтримку і у військовій сфері, якщо виникне така необхідність. При цьому в Кремлі стверджують про невтручання Росії у внутрішні справи Білорусі, незважаючи на те, що туди вже відправлені сотні російських військових нібито для участі в раніше запланованих навчаннях.

Як повідомили в Кремлі, крім протестів в Білорусі і питань спільного реагування на виклики, що виникають, Путін і Лукашенко обговорили питання інтеграції та созних відносин, спільні проекти в енергетиці. Їх переговори у форматі тет-а-тет тривали більше чотирьох годин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі розкрили подробиці переговорів Путіна і Лукашенка в Сочі і уточнили, про що вони домовилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?