Через що виникають багато хвороб - вчені приголомшили новим висновком
Категорія
Технології
Дата публікації

Через що виникають багато хвороб - вчені приголомшили новим висновком

Через що виникають багато хвороб - вчені приголомшили новим висновком
Джерело:  online.ua

Про негативні наслідки для здоров'я таких шкідливих звичок, як алкоголізм і куріння, відомо давно. Медики регулярно оновлюють списки хвороб, який провокують зловживання алкоголем і цигарки. Але, як виявилося, є ще одна причина, через яку у людей виникають багато хвороб. Вона криється у недосипі. За твердженням дослідників з Іллінойського університету в Чикаго, хронічне недосипання і регулярні порушення сну можуть обернутися для організму людини інфарктами, інсультами, гіпертонією і навіть запальними процесами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Direct.

Фахівці провели дослідження на гризунах - за допомогою спеціальної апаратури їм змінили режим сну, скоротили час на відпочинок і спостерігали за змінами в організмі. Як з'ясувалося, через місяць регулярного недосипу у тварин знизилася мозкова активність, стали з'являтися скачки артеріального тиску, почастішав серцевий пульс. Також дослідники провели аналіз їх екскрементів, щоб встановити їх мікробний склад. Виявилося, в кишечнику у гризунів також стався дисбаланс між різними видами бактерій, а саме збільшилася кількість мікробів, що викликають запальні процеси в організмі.

На підставі отриманих результатів експерименту дослідники прийшли до висновку, що хронічне недосипання викликає гіпертонію, серцеві захворювання, і ожиріння, а також безліч інших проблем зі здоров'ям. Крім того, вони попередили, що порушення сну можуть призвести до зростання ракових пухлин. Більш того, за твердженням вчених, проблеми зі здоров'ям, викликані недосипом, є довгостроковими і не зникають навіть після того, як режим сну нормалізується.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що хронічне недосипання провокує розвиток хвороби Альцгеймера. Через регулярного нестачі сну у людей в літньому віці розвивається деменція і виснаження, що може стати причиною передчасної смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?