Намагалася отруїти Трампа - США сколихнув новий резонансний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Намагалася отруїти Трампа - США сколихнув новий резонансний скандал

Намагалася отруїти Трампа - США сколихнув новий резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Декілька днів тому американські поліцейські неочікувано для всіх перехопили адресований очільнику Білого дому Дональду Трампу лист, що містив високотоксичну отруту рицин.Уже 21 вересня офіційно стало відомо, що в США затримали жінку, яку підозрюють у відправці в Білий дім листа з отрутою для американського лідера. Варто звернути увагу на те, що підозрювану затримали при спробі в'їхати в США з Канади в штаті Нью-Йорк. У неї було виявлено зброю. Видання New York Times трохи пізніше дізналося, що лист був відправлений із Канади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американські ЗМІ.

Що важливо розуміти, рицин – це високотоксична речовина, яку отримують з рицинових бобів при виробництві касторової олії. За словами поліцейських, при ковтанні він викликає нудоту, блювоту і внутрішню кровотеча шлунку і кишечника, за якими слідує відмова печінки, селезінки і нирок і смерть в результаті колапсу системи кровообігу.

Як уже згадувалося раніше, ще 6 років тому Федеральний суд засудив американську акторку Шеннон Гесс Річардсон до 18 років в'язниці за розсилання листів з токсичною речовиною рицином екс-президенту США Бараку Обамі, екс-меру Нью-Йорка Майклу Блумбергу і громадської організації "Мери проти нелегальної зброї". Тоді всім уже було відомо, що рицин є дуже токсичною речовиною. Навіть мала його доза, потрапивши в легені або кров, може привести до смерті, а протиотрути від неї поки не знайдено.

Що також цікаво, нещодавно світ шокувала книга "Страх" журналіста Боба Будворда. У ній мовилося про те, що президент США Дональд Трамп у 2017 році після хімічної атаки Башара Асада проти цивільних громадян вимагав від Міноборони США ліквідувати його. Проте тоді очільник Білого дому на запитання журналістів про достовірність цієї інформації упевнено відповідав, що убивство Асада "ніколи навіть не обговорювалося". Однак у вересні 2020 року американський лідер зважився на шокуюче зізнання. Президент Штатів розказав що хотів "прибрати" президента Сирії Башара аль-Асада 3 роки тому, однак його відмовили від цієї ідеї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп, Путін та Лукашенко знову зганьбилися на міжнародній арені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?