США висунули жорсткий ультиматум Путіну щодо України - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

США висунули жорсткий ультиматум Путіну щодо України - у чому річ

США висунули жорсткий ультиматум Путіну щодо України - у чому річ
Джерело:  online.ua

Команда очільника Білого дому Дональда Трампа вимагає у очільника Кремля Володимира Путіна негайно піти з Криму та Донбасу і звільнити ув’язнених українських громадян. Американська влада закликала офіційну Москву у Міжнародний день миру припинити окупацію Криму, відступити з Донбасу та припинити агресію проти України. Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін вкотре звернула увагу на те, що США підтримують суверенітет України. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу посольства США в Україні.

"Українці, як і люди в усьому світі, хочуть прожити своє життя в мирі та з повним визнанням своїх людських справ. Поки Росія не припинить конфлікт, який вона спричинила та підтримує на Донбасі і повністю не вийде з Донбасу та Криму, українці не можуть насолоджуватися миром, на який заслуговують. Росія також повинна звільнити всіх українців, яких вона незаконно ув’язнила у покарання за їх мирну незгоду", - йдеться в повідомленні посольства Штатів.

Не можна також не згадати про те,що нещодавно офіційна Москва шокувала новим рішенням проти України щодо Донбасу. Цього разу команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила поскаржитися на офіційний Київ в ОБСЄ. Російська влада обурена тим, що команда українського лідера Володимира Зеленського зайняла жорстку позицію і не збирається йти на поступки ні Путіну, ні бойовикам ОРДЛО, яких він підтримує — в Кремлі розлючені, що цю позицію ще й підтримують Франція і Німеччина, які є учасниками нормандського процесу. Постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич виступив на засіданні організації у Відні і закликав "максимально впливати на київське керівництво, щоб спонукати до кроків в інтересах миру і громадянської злагоди, якнайшвидшого виконання «Комплексу заходів» на основі прямого і результативного діалогу Києва з Донецьком і Луганськом".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник ОП Андрій Єрмак переконаний в тому, що український лідер Володимир  Зеленський завершить війну на Донбасі  до кінця своєї президентської каденції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?