Їм нікуди не дітись - у Зеленського розкрили серйозну помилку Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Їм нікуди не дітись - у Зеленського розкрили серйозну помилку Путіна

Їм нікуди не дітись - у Зеленського розкрили серйозну помилку Путіна
Джерело:  online.ua

Російська сторона потрапила у пастку, погодившись на затвердження мінських домовленостей — такої точки зору дотримується Олексій Резніков, віцепрем'єр і керівник української делегації в ТКГ. Пастка зумовлена позицією ОБСЄ щодо врегулювання конфліктів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика в ефірі телебачення.

За його словами, Москва погодилася таким чином на проведення виборів в ОРДЛО за умовами ОБСЄ.

"Вони працюють тільки з Копенгагенським стандартом, який чітко передбачає, що не можуть бути вільні незалежні вибори на території, якщо вона не контролюється урядом. Тому що уряд зобов'язаний дати гарантії безпеки працівникам моніторингової місії, яка приїжджає", - пояснив Резніков.

Дипломат зауважив, вихід зі складної ситуації є, однак Росія регулярно від нього відмовляється — це введення міжнародної миротворчої місії на Донбас.

"Це означає, що їм нікуди не прийдеться дітись, поки для того, щоб почались вибори, не віддадуть контроль над кордоном уряду України. Єдине, що може бути тут як компромісне рішення, на яке можна вийти шляхом дипломатичного спілкування – це залучення третьої сторони, про що вже точиться дискусія, тобто повернення до теми миротворців", - підкреслив віцепрем'єр.

Нагадаємо, війна на Донбасі триває з весни 2014 року, її жертвами стали за даними ООН понад 14 тисяч осіб, ще більше отримали поранення чи були вимушені залишити регіон.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вашингтон вимагає в президента РФ Володимира Путіна негайно піти з Криму та Донбасу і звільнити ув’язнених українських громадян. Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін вкотре звернула увагу на те, що США підтримують суверенітет України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?