Ми дуже вражені - ЄС поставив Лукашенко на місце після нової витівки
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми дуже вражені - ЄС поставив Лукашенко на місце після нової витівки

Ми дуже вражені - ЄС поставив Лукашенко на місце після нової витівки
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі оголосили про всебічну підтримку народу Білорусі та національного діалогу, який призведе до врегулювання суспільно-політичної кризи. Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель розкритикував звинувачення, що лунали з боку Олександра Лукашенка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг дипломата.

За його словами, підтримка не означає втручання у внутрішні справи республіки.

"Щодо Білорусі, ми повинні висловити жаль, що ситуація продовжує погіршуватися з продовженням репресій проти мирних протестувальників", - пояснив Боррель.

Він зауважив, у Раді ЄС у понеділок, 21 вересня. обговорюватимуть шлях підтримки білорусів та переглядатимуть стан відносин співдружності з частково легітимним білоруським урядом. Напередодні представники структури зустрілися зі Світланою Тихановською, опозиційною кандидаткою на президентських виборах.

"Вона представила інформацію про події у Білорусі. Ми дуже вражені мужністю і затятістю білоруського народу, особливо білоруських жінок, які продемонстрували справжній дух лідерства", - додав Боррель.

Водночас підтримка внутрішньо білоруських рухів за демократію та чесні вибори "не має розглядатися як втручання у внутрішні справи", підкреслив високий представник європейської співдружності.

Нагадаємо протести по всій Білорусі тривають з 9 серпня, коли у республіці пройшли вибори, що супроводжувалися наймасштабнішими фальсифікаціями в її історії. Лукашенко тим часом звинуватив ледь не весь світ — окрім Росії — у боротьбі проти республіки, щоб нібито змістити його та розвалити державу.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час термінових перемовин з білоруським диктатором Олександром Лукашенком очільник Кремля Володимир Путін уже підтримав проведення конституційної реформи в Білорусі. Сам Лукашенко раніше стверджував, що в новій Конституції Білорусі необхідно перерозподілити повноваження між органами влади, але залишити сильну роль президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?