ЄС підготував нове рішення щодо Білорусі - що варто знати
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС підготував нове рішення щодо Білорусі - що варто знати

ЄС підготував нове рішення щодо Білорусі - що варто знати
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі запропонували допомогти жителям Білорусі введенням безвізового режиму. З відповідною ініціативою щодо розширення допомоги виступили лідери Польщі, Литви й Румунії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні заяви офісів президентів.

За оприлюдненими даними, державні лідери не узгодили подробиці щодо безвізу — жодних умов ще не наведено. Серед запропонованих рішень:

  • заходи зі співпраці щодо торгівлі з ЄС та переговори про вступ до ВТО;

  • допомога для диверсифікації енергетичного сектору й безпеки республіки;

  • доступ до фінансових ресурсів для реструктуризації та запуску економіки;

  • збільшення активності міжнародних структур для економічних реформ та інвестицій.

Водночас президенти наголосили на необхідності введення санкцій проти представників режиму Олександра Лукашенка, який позбавив білорусів чесних виборів. У заявах вони пояснили, що вільне й прозоре голосування стало головним демократичним правом народу, а стабільна та безпечна Європа неможлива без нормальної ситуації в Білорусі.

Нагадаємо, офіційний Брюссель, Вашингтон та влада інших країн — окрім Росії та низки її союзників — не визнали вибори в Білорусі, які пролонгували президентські повноваження Лукашенка.

Захід та Україна зокрема підготувалися до жорсткої реакції на тлі гучних заяв Лукашенка про зовнішнє втручання, спробу повторити "майдан" у республіці та жорсткого придушення протестних акцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді російського глави Володимира Путіна виникла нова масштабна проблема після гучних заяв та погроз їхнього білоруського колеги Олександра Лукашенка — російська влада б’є на сполох через зрив термінів доставлення європейських вантажів через Білорусь.

Учасники російського ринку звернули увагу на те, що заклик скандального політика, який виконує обов’язки президента Білорусі, закрити кордон країни з Литвою і Польщею поки привів до посиленого огляду вантажів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?