Зеленський відповів, чи збирається у відставку на тлі старого скандалу - несподівана заява
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів, чи збирається у відставку на тлі старого скандалу - несподівана заява

Зеленський відповів, чи збирається у відставку на тлі старого скандалу - несподівана заява
Джерело:  online.ua

Українському президенту Володимиру Зеленському дорікнули порушенням під час декларування свого майна. Він відповів на ці звинувачення, які автори петиції про відставку лідера назвали корупцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву.

За його словами, Національне агентство з питань запобігання корупції несвоєчасно отримало дані, це стало помилкою, яку оперативно визнали й виправили. Така подія - недостатня підстава для президентської відставки.

Автор петиції вимагав відставки Зеленського, оскільки той сам визнав відсутність у декларації 5,1 мільйона гривень доходів від погашення ОВДП, це призвело до порушення закону "Про запобігання корупції". Він нагадав про обіцянку залишити посаду в разі виявлення серйозних порушень.

Сам Зеленський зауважив, усі слова "взяті із контексту розмови про неприпустимість існування корупційних схем в управлінні державою".

"Стосовно ж порушення, яке, на думку автора петиції, є підставою для оголошення мною відставки із посади президента України, то воно полягає у невчасному інформуванні Національного агентства з питань запобігання корупції про зміни в майновому стані моєї родини і сталося у результаті помилки та не пов’язане із корисливими мотивами. Наголошую, що одразу після виявлення зазначеної помилки її було публічно визнано та виправлено, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави", - говориться у заяві.

Виконувати вимогу президент не планує, на що особливо звернув увагу.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник правління Центру протидії корупції та відомий активіст Віталій Шабунін озвучив українським громадянам нове важливе попередження — він звернув увагу на те, що наша країна зруйнує свої стосунки із Заходом і втратить будь-яку допомогу, якщо глава держави Володимир Зеленський не почує закликів Представництва ЄС і посольства США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?