"Пішов ти *****, Ердоган": в Туреччині розгорівся безпрецедентний міжнародний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

"Пішов ти *****, Ердоган": в Туреччині розгорівся безпрецедентний міжнародний скандал

"Пішов ти *****, Ердоган": в Туреччині розгорівся безпрецедентний міжнародний скандал
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий резонансний скандал після того, як офіційно стало відомо, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган звернувся в прокуратуру з позовом на керівництво грецького видання Dimokratia, яке в публікації від 18 вересня публічно його образило. Dimokratia опублікувала на своїх сторінках матеріал з заголовком турецькою мовою – Siktir git, Mr. Erdogan, що можна перекласти як "Пішов ти нах**, пан Ердоган". Варто звернути увагу на те, що ця газета, як зазначається у Вікіпедії, є таблоїдом і не має значного тиражу. Про це інформує з посиланням на агентство Anadolu.

За словами одного з адвокатів президента Туреччини Гусейна Айдина, позов поданий за порушення статті 299-й КК Туреччини "Публічна образа президента".

"Дії грецького видання - показник моральної деградації ЗМІ. Той факт, що грецька громадськість не відреагувала на скандальну публікацію говорить про те, що деградація не обмежується рамками журналістики", - наголосив адвокат турецького лідера.

Юрист також звернув увагу на те, що ненормативну лексику використовують ті, хто не може підібрати влучних слів для обґрунтування своєї позиції.

"Це низько і ганебно для тих, хто допускає подібні випади. Рішуча позиція турецького лідера щодо ситуації в східній частині Середземного моря відображає інтереси всього турецького народу", - додав представник Ердогана.

Що важливо розуміти, позові залучається увага до вердиктів Європейського суду з прав людини у сфері захисту свободи слова та статті 10-ї Європейської конвенції з прав людини ("Свобода вираження думки"). Окрім того, наголошується, що дії грецького видання не можна сприймати як прояв свободи слова.

Не можна також не звернути увагу на те, що саме через скандальний заголовок до МЗС Туреччини викликали грецького посла. Варто звернути увагу на те, що цей матеріал засудила також грецька влада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник Білого дому Дональд Трамп приголомшив світ новою лайливою заявою про Україну та українських політиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?