Всім доведеться сидіти - мерія Києва терміново попередила про карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

Всім доведеться сидіти - мерія Києва терміново попередила про карантин

Всім доведеться сидіти - мерія Києва терміново попередила про карантин
Джерело:  online.ua

У Києві припускають введення найбільш суворих карантинних обмежень з огляду на епідемічну ситуацію, що загострюється. У мерії дорікнули мешканцям столиці, які нехтують правилами на тлі збільшення добової кількості випадків COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг мера Віталія Кличка.

За його словами, Києву наразі загрожує "червона зона".

"Незважаючи на те, що рівень захворюваності зростає, підприємці та відвідувачі кафе, ресторанів, магазинів продовжують нехтувати елементарними правилами безпеки. Не носять маски, припинили дезінфікувати приміщення, чимало закладів працюють після дозволеного часу. Це безвідповідальність, у результаті якої Київ може опинитися в червоній зоні. Я вкотре закликаю всіх: дотримуйтеся правил, що збережуть ваше здоров’я. Інакше нам всім доведеться сидіти знову на карантині", - пояснив очільник міста.

Упродовж минулого тижня Держпродспоживслужба й Муніципальна охорона разом з правоохоронними органами перевірили 248 закладів харчування, торгівлі й ринків. Вони оформили 71 протокол про карантинні порушення.

Станом на ранок у понеділок, 21 вересня, по всій Україні встановили 178 353 випадки COVID-19, з них безпосередньо в Києві - 19 758. За попередню добу кількість збільшилася на 2 675 та 275 відповідно.

Наразі Київ вже увійшов до "помаранчевої зони" через стрімке поширення коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантинні умови помаранчевого рівня епідеміологічної небезпеки передбачають, в тому числі обмеження відвідування занять в закладах освіти групами понад 20 осіб. У КМДА вже вирішили, як будуть працювати школи, поки Київ буде знаходиться в помаранчевій зоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?