Перша проблема після коронавірусу: Зеленський нарешті підписав доленосний указ
Категорія
Україна
Дата публікації

Перша проблема після коронавірусу: Зеленський нарешті підписав доленосний указ

Перша проблема після коронавірусу: Зеленський нарешті підписав доленосний указ
Джерело:  online.ua

21 вересня глава держави Володимир Зеленський поділився з українськими громадянами важливою новиною - він офіційно повідомив, що вважає домашнє насильство під час пандемії COVID-19 однією з найбільших проблем. Окрім того, українький лідер розповів, що нарешті підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства. З такою гучною заявою президент країни виступив під час зустрічі щодо питань реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"В умовах пандемії COVID-19 проблемою номер два після самого вірусу стало наростання домашнього насильства. Як приклад, тільки за перші пів року поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж у минулому півріччі", - наголосив глава держави.

За словами Володимира Зеленського, за перші 6 місяців 2020 року в Україні зафіксовано понад 96 тисяч звернень щодо домашнього насильства. Очільник Кабінету міністрів УКрани Денис Шмигаль переконаний, що це може бути пов'язане із коронакризою.

"Це удвічі більше, ніж за першу половину минулого року. Це пов'язане, в тому числі, із наслідками ось цієї ковідівської кризи, коли люди були вдома і ця проблема домашнього насильства проявилася надзвичайно сильно", - зазначив глава уряду.

Український лідер звернув увагу на те, що в нашій країні домашнє насильство "криміналізоване, але потрібні механізми для реалізації законів і система доступних послуг до постраждалих в регіонах України".

"Проєкт указу спрямований на системну розбудову мережі реагування на насильство, він втілює базові принципи захисту прав та інтересів постраждалих осіб", - наголосив український лідер.

Володимир Зеленський додав, що людина має бути впевнена, що їй справді допоможуть, а не створять нові проблеми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 14 вересня український глава Володимир Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки України. Він підписав указ № 392/2020.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?