Болюча тема - Зеленський шокував заявою про приховану загрозу коронавірусу
Категорія
Політика
Дата публікації

Болюча тема - Зеленський шокував заявою про приховану загрозу коронавірусу

Болюча тема - Зеленський шокував заявою про приховану загрозу коронавірусу
Джерело:  online.ua

Карантин, який ввели по всій Україні через поширення COVID-19 на початку весни, спричинив надзвичайне зростання випадків домашнього насильства. Президент Володимир Зеленський назвав таку тенденцію буквально однією з головних проблем епідемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його заяву 21 вересня.

Державний лідер зустрівся з представниками громадських організацій з приводу запобігання й протидії домашньому насильству. За його словами, це "дуже важлива й болюча тема".

"В умовах пандемії COVID-19 темою №2 після самого вірусу стало зростання домашнього насильства. Як приклад – тільки за перші пів року поліція отримала майже вдвічі більше звернень щодо домашнього насильства, ніж в минулому півріччі", - пояснив Зеленський.

Президент зустрівся з активістами для підбиття підсумку співпраці з ОПУ для подолання серйозної загрози.

"Результат такої важливої роботи – це проєкт указу про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства", - підкреслив політик.

Він зауважив, запорука успішної боротьби — це довіра людей до служб, які відповідають за реакцію на інциденти з домашнім насильством. Українці звертатимуться по допомогу, якщо розумітимуть — вони реальної отримають та зможуть вирішити проблему.

Нагадаємо, карантин став чинним в Україні з середини березня, перші два місяці він був надзвичайно жорстким, навіть громадський транспорт влада заблокувала.

Як повідомляв ONLINE.UA, українському президенту Володимиру Зеленському дорікнули порушенням під час декларування свого майна. Він відповів на ці звинувачення, які автори петиції про відставку лідера назвали корупцією. У відставку політик передбачувано не збирається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?