Вже з 2030 року - британський уряд приголомшив новим гучним рішенням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вже з 2030 року - британський уряд приголомшив новим гучним рішенням

Вже з 2030 року - британський уряд приголомшив новим гучним рішенням
Джерело:  online.ua

У Великій Британії незабаром повністю заборонять продаж нового автомобільного транспорту, який живиться викопним паливом. З 2030 року на території королівства продаватимуть виключно електрокари. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

За даними інформаторів, британський уряд під керівництвом прем'єр-міністра Бориса Джонсона оголосить про нове рішення вже упродовж осени, воно стане одним з елементів нової енергетичної політики на тлі тривалої коронакризи.

Посадовці планували виступити з офіційним звітом вже на поточному тижні, зростання кількості нових випадків коронавірусу спричинило відтермінування оголошення — уряд сконцентрований на більш загрозливій проблемі.

Напередодні влада проводила консультації щодо покрокового припинення продажу автомобілів, які забруднюють довкілля викидами. Спочатку план вказував на 2014 рік, пізніше його розроблювали для виведення з ринку до 2035 року.

Наразі в уряді посіли більш амбітну позицію, експерти вважають, британська сьогоденна інфраструктура може впоратися з реформуванням типу транспорту.

Таким чином Велика Британія може обігнати Францію, якщо обере саме стратегію "2030", сусідня країна планує заборонити продаж нових автомобілів на бензині чи газі з 2040 року. Аналогічне рішення вже розроблюють також у Німеччині, Ірландії та Нідерландах.

Більшим радикалізмом поки що відзначилася тільки Норвегія, яка втілить ініціативу з 2025 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів підтримали важливий законопроєкт, який стосується електротранспорту. Документ "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" врегульовує законодавче становище відповідного транспорту в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?