В РНБО терміново звернулися до всіх українців - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО терміново звернулися до всіх українців - що сталося

В РНБО терміново звернулися до всіх українців - що сталося
Джерело:  online.ua

У понеділок, 21 вересня, російська армія за наказом президента РФ Володимира Путіна почала стратегічні командно-штабні навчання Кавказ-2020 року, які проводяться в тому числі і на території окупованого Криму. У них візьмуть участь близько 80 тисяч чоловік особового складу, 250 танків, 450 бойових машин піхоти і бронетранспортерів, 200 артилерійських систем і реактивних систем залпового вогню. МЗС України висловило протест Росії через військові навчання в Криму, але реакції Москви, за традицією, не було. Тому Україна уважно стежить за російськими військовими навчаннями, щоб своєчасно виявити можливі загрози нацбезпеки. З таким повідомленням до українців звернувся секретар РНБО Олексій Данилов. Він зазначив, що у відповідь на військові навчання Росії Україна проведе стратегічні командно-штабні навчання "Об'єднані зусилля - 2020". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Україна уважно стежить за ходом російських військових навчань «Кавказ-2020», щоб своєчасно виявити ознаки загроз національній безпеці. Зі свого боку в Україні 22-25 вересня пройдуть стратегічні командно-штабні навчання« Об'єднані зусилля - 2020»", - прокоментував Данилов початок російських навчань на окупованій українській території.

У Міноборони України уточнили, що, за даними розвідки, сьогодні почалася активна фаза навчань ЗС РФ "Кавказ-2020", в ході якої відпрацьовуватимуться питання застосування так званої "коаліційного" угруповання військ. Відзначається, що для забезпечення проведення навчань, 20 вересня на аеродром в Таганрозі (Ростовська область) з аеродрому в Іваново прибув літак дальнього радіолокаційного виявлення і наведення А-50У. Крім того, російські військові завершують підготовку до проведення морської фази навчань із залученням до чотирьох корабельних тактичних груп. Для проведення заходів бойової підготовки в ході навчань, Росія зарезервувала в акваторіях Чорного та Азовського морів 22 морських району, які фактично блокують підходи до Кримського півострова з усіх морських напрямів.

Як відомо, в Головному управлінні розвідки в цих навчаннях РФ вбачають загрозу. Міжнародні експерти також припускають, що Росія може почати новий наступ на Україну з боку окупованого Криму, щоб захопити греблю в Херсонській області, так як на півострові вже немає питної води. При цьому в Міноборони виключають підготовку Кремля до атаки на Україну з півострова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна вже почала підготовку до стратегічних навчань "Об'єднані зусилля - 2020", в яких візьмуть участь понад 12 тисяч військових. На першому етапі під назвою "Спільні зусилля"в Миколаївську область прибули британські десантник и - вони прилетіли в Україну на літаках "C-130 Hercules" Королівських Повітряних Сил, на борту яких крім військового десанту знаходилося важке озброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?