В Україну терміново їде високий представник ЄС - вже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну терміново їде високий представник ЄС - вже відома причина

В Україну терміново їде високий представник ЄС - вже відома причина
Джерело:  online.ua

У вівторок, 22 вересня в Україну приїде віцепрезидент Європейської комісії, високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель. Це буде його перший візит в Україну з часу вступу на посаду. Ця поїздка планувалася на березень, але візит Борреля в Україну перенесли через пандемію коронавіруса і введеного карантину. З ким заплановані переговори Борреля в Києві і які питання стоять на порядку денному, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"У рамках візиту Борреля запланована зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, під час якої сторони обговорять актуальні питання співробітництва між Україною та ЄС, перш за все у зовнішньополітичній сфері та сфері безпеки, зокрема в контексті підготовки до 22-го саміту Україна-ЄС , який відбудеться 1 жовтня 2020 на Брюсселі ", - йдеться в повідомленні дипвідомства.

На сайті Єврокомісії при цьому зазначено, що під час візиту до Києва Боррель зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони України Андрієм Тараном і відвідає офіс Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні.

Важливо відзначити, що влада Європейського Союзу дуже часто звертається до Києва із зауваженнями, які супроводжуються не тільки різкою критикою, а й погрозами про втрату міжнародної підтримки і навіть безвіза. Нещодавно Європейський Союз вимагав від Верховної Ради невідкладно привести закон про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) у відповідність з Конституцією. Влада ЄС знову нагадала команді Зеленського, що незалежність бюро є умовою безвіза і макрофінансової допомоги. Президент України Володимир Зеленський заявив, що підтримує позицію західних партнерів про незалежність антикорупційних органів, але загрози про скасування безвіза з ЄС назвав чутками.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі вже повторно заявили про загрозу втрати безвізового режиму України з ЄС у зв'язку з проблемною процедурою відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Депутатка Європарламенту від Німеччини, член комітету у закордонних справах Віола фон Крамон відреагувала на заяву глави парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамія, який назвав ці загрози Брюсселя "лише чутками". Євродепутатка закликала команду українського глава Володимира Зеленського схаменутися і почати прислухатися до мессежу Брюсселя, інакше наслідки для України будуть нехорошими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?