В ЄС раптово виступили проти санкцій щодо Лукашенка - у чому причина
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС раптово виступили проти санкцій щодо Лукашенка - у чому причина

В ЄС раптово виступили проти санкцій щодо Лукашенка - у чому причина
Джерело:  online.ua

У понеділок, 21 вересня, представники країн Євросоюзу обговорюють введення санкційного тиску на режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Кілька держав несподівано виступили проти відповідного рішення з певних причин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка.

За його словами, не підтримують оперативного введення рестрикцій представники Швеції та Фінляндії.

"Судячи з усього, Швеція і Фінляндія поки що проти санкцій проти Лукашенка. Схоже, Швеція, яка головуватиме в ОБСЄ наступного року, все ще хоче мати з ним канал зв'язку", - пояснив Йозвяк.

Передбачається, Що 21 вересня — це день зустрічі міністрів закордонних справ країн співдружності на платформі Ради Євросоюзу.

Міжнародна спільнота обурилася приголомшливими фальсифікаціями на виборах президента в Білорусі, за підсумками яких Центрвиборчком оголосила перемогу Лукашенка з 80% голосів.

Мільйони білорусів по всій країні понад місяць виходять на протести, силовики вдаються до найбільш жорстокої реакції — тисячі активістів зазнали тортур, арештів та іншого роду репресій за свою громадську позицію.

Раніше санкції проти режиму Лукашенка блокував Кіпр, уряд країни хотів, аби співдружність ввела рестрикції проти Туреччини — за нібито протизаконні роботи з видобутку ресурсів у Середземному морі.

Як повідомляв ONLINE.UA, утім, 21 вересня кіпрська сторона все ж таки вирішила виступити спільно ЄС порти диктатора. Перед самітом глава МЗС ЄС міністр закордонних справ Кіпру Нікос Христодулідес заявив, що виконає рішення Ради Євросоюзу. Водночас він додав, що будь-яка реакція Брюсселя повинна бути послідовною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?