У Зеленського заговорили про тимчасовий уряд в ОРДЛО - як це розуміти
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського заговорили про тимчасовий уряд в ОРДЛО - як це розуміти

У Зеленського заговорили про тимчасовий уряд в ОРДЛО - як це розуміти
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та перший заступник глави української делегація в ТКГ Вітольд Фокін виступив з новою неочікуваною заявою - він озвучив пропозицію, що у постанові про місцеві вибори потрібно було прописати конкретну дату про день голосування у прифронтовій зоні на Донбасі. Окрім того, український політик також раптово заговорив про створення тимчасового уряду в ОРДЛО. Про свою бачення виборчого процесу на Донбасі Фокін розповів в ефірі "Українського радіо", передає ONLINE.UA.

На переконання члена команди Зеленського, для проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей потрібно створити створити тимчасовий уряд. За словами Вітольда Фокіна, він має бути міжнародним.

"Я висловлю суто свою думку. Я не можу зрозуміти, чому не проводяться вибори на Донбасі в районах, які перебувають під контролем держави сьогодні. Чому, на яких підставах не мають змоги використовувати конституційне право майже пів мільйона громадян? Я не можу зрозуміти, як це пояснити нашим контрагентам по переговорах", - заявив український політик.

За словами самого Фокіна, парламент міг би вирішити цю ситуацію "дуже легко". Як переконує член ТКГ, для цього слід було б записати в постанові, що 25 жовтня проводяться вибори по всіх областях і районах, а в окремих підконтрольних районах Донбасу – "умовно кажучи, 25 березня".

"Відпали б всі спроби висловити претензії до України. Це наша прерогатива, наше право призначати вибори, коли ми вважаємо за необхідне", – каже Вітольд Фокін.

Український політик переконанний: перш ніж проводити вибори на окупованих територіях, треба забезпечити безпеку.

"Тут немає питань. Але в який спосіб її забезпечити, – це мають керівники країни думати. Як один зі способів я запропонував використати мандат Ради безпеки ООН і створити тимчасовий уряд на тих територіях, які зараз не підконтрольні Україні", - заявив політик та додав, що новостворений тимчасовий уряд в ОРДЛО має бути міжнародним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник ОП Андрій Єрмак зізнався, що постанова ВРУ про місцеві вибори 2020 дійсно викликає складності в переговорному процесі по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?