Зробити це неможливо - ЄС здивував новим зізнанням щодо витівок Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Зробити це неможливо - ЄС здивував новим зізнанням щодо витівок Лукашенка

Зробити це неможливо - ЄС здивував новим зізнанням щодо витівок Лукашенка
Джерело:  online.ua

Представники країн Євросоюзу у понеділок, 21 вересня, зібралися на планову зустріч для обговорення санкцій проти режиму Олександра Лукашенка. Дипломати несподівано не змогли ухвалити спільного рішення щодо реакції на жорстоку політику частково визнаного президента. Про це повідомляв ONLINE.UA з посиланням на заяву Жозепа Борреля, керівника дипломатії співдружності.

За його словами, офіційний Брюссель все ж таки має єдину думку з цієї проблеми, однак узгодити рішення наразі ще не вдалося.

"Міністри обговорювали санкції. І хоча є явне бажання прийняти ці санкції, сьогодні зробити це було неможливо, оскільки це вимагає одностайності, а досягти його сьогодні не вдалося", - наголосив європейський дипломат.

Боррель зауважив, питання у майбутньому обговорюватимуть вже на рівні державних лідерів ЄС та на рівні урядів країн. Передбачається, Що це станеться вже упродовж поточного тижня.

Водночас офіційний Брюссель спільно не визнав законним президентство Лукашенка.

Нагадаємо, сам Лукашенко відмовляється від мирної передачі влади, до якої його неодноразово закликали. Протестувальників той вже встиг назвати буквально крисами, маріонетками США та навіть України, пов’язати їх з маргінальними безробітними та алкозалежними особами.

Центрвиборчком присудила йому на виборах 80%, що не аби як обурило мільйони білорусів по всій країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 21 вересня, представники країн Євросоюзу обговорюють введення санкційного тиску на режиму Олександра Лукашенка в Білорусі. Кілька держав несподівано виступили проти відповідного рішення з певних причин.

Мільйони білорусів по всій країні понад місяць виходять на протести, силовики вдаються до найбільш жорстокої реакції — тисячі активістів зазнали тортур, арештів та іншого роду репресій за свою громадську позицію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?