Команда Путіна неочікувано звернулася за допомогою до України - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Путіна неочікувано звернулася за допомогою до України - що відбувається

Команда Путіна неочікувано звернулася за допомогою до України - що відбувається
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна та скандально відома російська компанія "Газпром" замовили додаткові потужності для транспортування природного газу українською ГТС у Європу в жовтні. Цю інформацію вже офіційно підтвердила пресслужба НАК "Нафтогаз України". Окрім того, наголошується, що "Нафтогаз" отримав додаткові потужності на міждержавних з’єднаннях і послуги з організації транзиту будуть оплачені "Газпромом" додатково до основного транзитного договору, передає ONLINE.UA.

"Такі потужності "Газпром" оплатить у повному обсязі, це принесе додатковий дохід як Нафтогазу, так і Оператору ГТС України", - йдеться у повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що аукціон з розподілу потужностей відбувся на платформах RBP (Угорщина) та GSA (Польща) 21 вересня 2020 року. Що важливо розуміти, що це перший подібний аукціон.

Як уже згадувалося раніше, у грудні минулого року НАК "Нафтогаз України" та "Газпром" підписали Угоду про надання послуги з організації транспортування природного газу через територію України до 2024 року. При цьому, узгоджено обсяги російського газу для транспортування європейським споживачам в межах цієї угоди.

"Так, у 2020 році йдеться про заброньовані потужності в обсязі 65 млрд кубометрів. За такі послуги "Газпром" зобов’язаний сплатити понад 7 млрд доларів. За 8 місяців 2020 року Оператор ГТС України протранзитував 34,8 млрд куб. м газу відповідно до нової транзитної угоди, що на 42% менше, ніж за цей період минулого року (59,6 млрд куб. м)", - розповіли і НАК "Нафтогаз".

Що також важливо розуміти, німецьким журналістам нещодавно вдалося дізнатися сенсаційну інформацію — виявилося, що нещодавно команда лідерки Німеччини Ангели Меркель пропонувала президенту США Дональду Трампу угоду на мільярд євро в обмін на зміну Вашингтоном своєї позиції щодо "Північного потоку – 2". Що важливо розуміти, пропозиція надійшла до Вашингтона 7 серпня, тобто до інциденту з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада ЄС закликала знищити останній козир Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?