Це атака - НАТО зробила останнє попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Це атака - НАТО зробила останнє попередження Путіну

Це атака - НАТО зробила останнє попередження Путіну
Джерело:  Голос Америки

Нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг звернувся до російського президента Володимира Путіна та звернув увагу на те, що у Альянсу немає сумнівів у доказах Берліна про отруєння відомого опозиціонера Олексія Навального "Новачком" на території РФ. Він наголосив, що Росія повинна відповісти на "серйозні запитання". Однак офіційна Москва нахабно проігнорувала жорстку вимогу блоку, тому Єнс Столтенберг повторно закликав команду очільника Кремля Володимира Путіна провести прозоре розслідування отруєння Навального. Окрім того, впливовий політик додав, що це була атака на фундаментальні демократичні права, а також серйозне порушення міжнародного законодавства. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на українську службу "Голоса Америки".

"Ми жорстко засудили атаку "Новічком" проти Олексія Навального. Я закликаю Росію провести повне і прозоре розслідування цієї жахливої атаки. Це не просто напад на одну особу, це – атака на фундаментальні демократичні права, це також є серйозними порушенням міжнародного законодавства, а також - за Угодою про контроль озброєння – Конвенції про хімічну зброю", - підкреслив Єнс Столтенберг.

Окрім того, генеральний секретар НАТО звернув увагу на те, що використання хімічної зброї вимагає серйозної міжнародної реакції.

Не можна не згадати про те, що 21 вересня відомий російський політик Олексій Навальний, який наразі проходить лікування у Німеччині після скандального отруєння, екстрено звернувся до команди президента РФ Володимира Путіна й висунув їй нову вимогу — опозиціонер закликає, щоб йому повернули одяг, в якому він потрапив до лікарні в російському Омську. Неважко здогадатися, що на заклик головного ворога Путіна Кремль поки жодним чином не відреагував.

"Відведені за законом 30 діб дослідчої перевірки минули. Я вимагаю, щоб мій одяг акуратно упакували в целофановий пакет і повернули мені", — наголосив російський опозиціонер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда американського лідера Дональда Трампа підготувала новий план по знищенню скандального "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?